“Mogao bi da bude produžen rok u kom će kovid propusnice biti obavezne“

4
737

Ministar zdravlja Zlatibor Lončar je izjavio da bi mogao da bude produžen rok u kom će kovid propusnice biti obavezne.

On je rekao da je uvođenje kovid propusnica bilo ključno da se poveća broj vakcinisanih u Srbiji i da bi mogao da bude produžen rok u kome će te propusnice biti obavezne.

Da li će to da bude da se te propusnice prošire na 24 časa ili nešto drugo… Na tome ćemo insistirati. Mi želimo da građani imaju sigurnost, ne želimo da građani budu taoci, posebno građani koji su se pridržavali svega, koji su se vakcinisali, da imaju strah da odu i do restorana i do bioskopa i da znaju kad odu tamo da je to bezbedna zona, da su tamo ili vakcinisani ili testirani ljudi – rekao je Lončar.

On je istakao da država želi da se prihvati nova normalnost, da omugući ljudima da žive, da izađu.

Ministar zdravlja je rekao i da nije problem da se prvom prilikom objave svi podaci o nabavci respiratora i druge medicinske opreme, odgovarajući na pitanje o pismu američkih kongresmena koji su kritikovali netransparentnu nabavku opreme tokom epidemije virusa korona u Srbiji.

Mi i dalje i danas nabavljamo svu opremu, posebno zaštitnu opremu, posebno lekove nove koji se pojavljuju i nikakvog problema neće biti da se objave svi podaci. Prvi ću insistirati, prva prilika kad bude, objavićemo te podatke, jer stvarno nemamo šta da krijemo. Koja god da je cena za respiratore, najveći je uspeh bio nabaviti ih. Da je mene neko pitao u tom momentu – ja bih ga platio zlatnim polugama. Ja bih izvadio iz rezervi zlatne poluge i platio, jer mene je jedino u tom momentu interesovalo da ne ostane neko od pacijenata bez mogućnosti, bez šanse, ako mu zatreba respirator da ne može da ga dobije – rekao je Lončar.

Izvor: Beta

Prethodni članakKadeti Borca deklasirali vršnjake iz kragujevačkog Radničkog
Sledeći članakBorac u agoniji: Četvrti vezani poraz, Drežnjak presudio Čačanina

4 KOMENTARA

    • Cuvaj se ti nove mutacije korone, ja za moj metilj imam lek. Vakcina ista, a korona sve zaraznija, blizi se i 4.doza….Da li ce pomoci, ja se brinem za vas.

OSTAVITE ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here