Morava u koritu, na gradskom području nije bilo poplava

6
1705

ČAČAK – Reka Zapadna Morava je u svom koritu i za sada nema opasnosti od izlivanja, iako je vodostaj u blagom porastu. Ipak, kod gradske plaže preventivno su podignute brane za odbranu od poplava.

Prema rečima načelnika gradskog Štaba za vanredne situacije Bratislava Zečevića, na gradskoj teritoriji nema ugroženih domaćinstava i tokom noći i jutra nije bilo izlivanja. Bilo je, kako je objasnio, privremenih zagušenja na kanalizaciji za prihvat površinskih voda, ali su propusti tokom noći otpušeni.

Potpuno drugačija situacija je na seoskom području. Sva sela sa leve i desne strane Zapadne Morave od Trnave do Goričana ugrožena su usled izlivanja vode nakon jakih padavina koje su tokom noći pogodile Čačak i okolinu.

Puno je oštečenja na putnoj infrastrukturi, pojedine kuće odsečene jer su urušeni mostovi. Saniraćemo puteve čim se malo stabilizuje vreme. Trenutno se uklanjaju delovi mostova iz vodotokova kako ne bi došlo do zakrčenja i poplava. U mnoge kuće i pomoćne objekte ušla je voda – naveo je Zečević.

Sve raspoložive ekipe trenutno se nalaze na terenu.

Izvor: Morava info

Prethodni članakPrijem kod ministra Gajića povodom Svetskog prvenstva u fitnesu za mlađe kategorije u Čačku
Sledeći članakBivši radnici FRA traže poništenje prodaje imovine fabrike

6 KOMENTARA

  1. Šta bi ti Gaborović Dragane, tako pametan, preduzeo? Daj ideju. Poslušaćemo te. Kao komšije, građani. Ako budeš uspeo predložiću te za neku funkciju. Koju poželiš. Obećavam. Ovo pitanje postavljam svim pametnjakovićima. Ja nisam pametan. Ja sam samo elektroinženjer. Ne znam šta bih protiv vode.

  2. E moji stručnjaci, što kazao predsednik. Svakom laiku je jasno da Čačak nema ljude kadre da komanduju odbranom od poplava u ovakvoj situaciji. Zapravo, ima ih, ali se ne pitaju ni za šta, pa umesto njih upravljaju neki Zec i Mikanov mali. Nema od nas ništa …

OSTAVITE ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here