Na FTN počela nastava za 450 brucoša na strukovnim i akademskim studijama

0
649

ČAČAK – Akademske i strukovne studije ove školske godine realizovaće se na Fakultetu tehničkih nauka (FTN).

Foto: MNA/Miloš Lukić

U ovoj ustanovi danas su počela predavanja za 190 studenata 61. generacije strukovnih i 260 studenata 46. generacije akademskih studija.

Naša misija kao fakulteta je da od njih stvorimo vrsne stručnjake, mlade intelektualce i ljude koji će biti sposobni da odgovore potrebama tržišta rada, a samim tim osećamo veliku odgovornost naravno i radost – izjavila je dekan FTN u Čačku Danijela Milošević.

Koordinator strukovnih studija Nataša Gojgić, navodi da ova školska godina zajedno kreće za studentima strukovnih i akademskih studija, pošto je odlukom vlade Visoka škola pripojena FTN.

Studenti strukovnih studija nastavljaju po istim studijskim programi koje su započeli i u suštini ništa se značajno nije promenilo. Oni će imati nastavu u istim prostorijama, predavaće isti profesori – rekla je Gojgić.

Ona je podsetila da je na prvu godinu strukovnih studija upisano 190 studenata.

Imamo i studente koji su upisali master strukovne studije, tri master programa – mašinstvo, inženjerska informatika, elektrotehnika i računarstvo i proizvodno inženjerstvo koje kreće od ove godine, a koje je takođe akreditovano – objasnila je Gojgić.

Predsednik Studentskog parlamenta Uroš Glišić, poručio je novim studentima da dobro upravljaju vremenom.

Ako dobro koordiniraš svojim vremenom ti ćeš uspešno i završiti studije i uspeti mnogo više od toga, ispuniti sve svoje snove i ciljeve – istakao je Glišić.

Nedeljko Petrović upisao je smer informacione tehnologije na FTN.

Očekujem da će ovo biti uspešna godina za mene, ali i moje kolege i da ćemo uspeti da upišemo i narednu godinu na budžetu. Za smer informacione tehnologije sam se opredelio zato što je tražen i lakše se dolazi do posla – zaključio je Petrović.

Na prvu godinu akademskih i strukovnih studija FTN krenulo je 450 studenata.

Foto: MNA/Miloš Lukić

Nastava se realizuje uz sve propisane epidemiološke mere.

Izvor. MNA

Prethodni članakČačanska inspekcija: Visoke kazne za neprijavljivanje smeštaja domaćih i stranih turista
Sledeći članakNeverovatna životna priča pobednika Čačanskog polumaratona

OSTAVITE ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here