Najbolje besplatne aplikacije za praćenje vremenske prognoze

0
838
Foto: Pixabay

Danas uglavnom na svakom pametnom telefonu imamo predinstalirane vremenske prognoze koje su uglavnom vrlo pouzdane i tačne, a proizvođači informacije dobijaju od vremenskih servisa kao što su The Weather Channel, Accuweather i ostalih, a potom sami dizajniraju aplikaciju.

No ako vam se ne sviđa ona koja vas je dočekala na vašem telefonu, tportal je izdvojio aplikacije koje vredi instalirati kako biste pratili promene vremena u realnom vremenu, iz sata u sat, kao i dnevnu i nedeljnu prognozu. Većina njih je besplatna i dostupna za Android i iOS.

The Weather Channel

The Weather Channel je televizijski kanal koji ima i istoimenu aplikaciju, jednu od najpoznatijih i najpouzdanijih za vremensku prognozu koja vas na telefonu notifikacijom redovno obaveštava o promenama vremena.

Pokriva osnovne elemente i informacije: od temperature vazduha, upozorenja na ekstremne vremenske uslvoe i prognoze po satu, dnevne i nedeljne prognoze, uz vanredne vesti o vremenu, te upozorenja na grmljavinu i pljuskove.

Pruža i vremenske mape koje prikazuju količinu padavina, kao i brzinu i smer kretanja vetra, a osim toga vremensku prognozu možete pratiti putem velikog broja video snimaka o trenutnom vremenu i očekivanim naglim promenama. Aplikacija je besplatna i dostupna za Android i iOS uređaje.

AccuWeather

Ova nagrađivana aplikacija AccuWeather glavni je pružalac usluga za brojne kompanije i televizijske kuće, pa i za mnoge druge aplikacije za vremensku prognozu na Androidu. Korisnicima omogućava praćenje trenutne vremenske prognoze, prognozu za nekoliko dana, sat po sat, kao i dugoročne prognoze.

Tu se nalaze i informacije o temperaturi, vlažnosti, brzini vetra, kao i o drugim meteorološkim uslovima. Prikazuje i slike s radara, upozorenja na vremenske nepogode. Ima i opciju AccuCast putem koje korisnici mogu deliti detalje o lokalnom vremenu kako bi ostali imali što bolji pregled situacije.

Vreme&Radar

U Srbiji je ova aplikacija poznata i kao Vreme&Radar jer nosi lokalizovani naziv za svako govorno područje gde se koristi. Pomoću radarskog prikaza možete na karti pratiti kretanje vremenskih prilika, kao i njihov intenzitet.

Aplikacija prati prognozu po satu za današnji i sutrašnji dan, pa i do 14 dana unapred, te predviđa kolike su šanse za padavine kroz ceo dan i noć (jutro, poslepodne, večer i noć), uz informacije koliko će dugo kiša padati i o količini padavina.

Ima prikaze radara temperatura, udara gromova, pljuskova i vetra, uz vesti o prognozi vremena, kao i informacije vezane uz UV indeks, zagađenje vazduha, upozorenje na nevreme i polen. Takođe je besplatna, no kao i većina navedenih aplikacija, prikazuje reklame, a ako ih ne želite na svom ekranu, to možete rešiti mesečnom pretplatom.

Weather Underground

Među besplatnim aplikacijama, dostupna za Android i iOS jeste i Weather Underground, na kojoj takođe promene vremena možete pratiti iz sata u sat, uz informacije o dnevnoj i nedeljnoj vremenskoj prognozi.

Osim toga možete pratiti kad sunce izlazi i zalazi, približavaju li se ekstremne vremenske prilike, posebno postoje izveštaji za skijaše, te uvid u niz veb kamera postavljenih na raznim lokacijama.

Izvor: tportal

Prethodni članakŠta je akrilamid pronađen u čipsu čačanskog proizvođača – zašto je opasan i gde ga sve ima
Sledeći članakOglašena treća prodaja čačanske Fabrike reznog alata

OSTAVITE ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here