Nema novozaraženih u Čačku, ispražnjena “plava hala“

0
1270

ČAČAK – Svih 60 testova koji su tokom jučerašnjeg dana stigli sa analize u Beogradu negativni su na prisustvo koronavirusa, saznaje Morava info.

Tokom prethodnih nekoliko dana uzeto je 307 uzoraka, a rezultati su pristigli za njih 287. Izolovana samo dva pozitivna. Do sada je na teritoriji Moravičkog okruga urađeno više od 1.700 testova.

Od početka epidemije na području Moravičkog okruga potvrđeno je 159 slučajeva – u Čačku 95, Gornjem Milanovcu 56, Lučanima pet i Ivanjici tri.

U prijemno-trijažnoj ambulanti Opšte bolnice prethodna četiri dana urađeno je više od 30 pregleda i ostvareno sedam prijema.

Juče su bila tri prijema, dva bolesnika su upućena u Klinički centar Kragujevac, jedan u Klinički centar Beograd i jedan je premešten na grudno odeljenje. Na infektivnom je hospitalizovano 10 pacijenata.

Dom zdravlja je izvestio da je nakon dobijenih rezultata, posle 30 dana, “plava hala u Atenici prazna i ona će tokom dana biti privremeno zatvorena.

U ambulanti u Ljubiću juče su bila tri pacijenta sa povišenom temperaturom. U Domu zdravlja su obavljena dva pregleda, a Hitna pomoć je imala posetu kod jednog pacijenta sa povišenom temperaturom.

Izvor: Morava info

Prethodni članakDr Marijana Glišić (SPS): Medicinske sestre na stalan posao u proseku čekaju šest godina
Sledeći članakDveri: Žandarmerija pokazala da za Srbiju ima nade

OSTAVITE ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here