Nema više kombinovanog testa, učenici biraju predmet koji će polagati na završnom ispitu

0
214

Učenici na završnom ispitu na kraju osnovne škole više neće polagati kombinovani test iz pet predmeta, već će za taj treći test moći da izaberu jedan predmet koji će polagati, pored maternjeg jezika i matematike, izjavio je pomoćnik ministra za osnovno obrazovanje Milan Pašić.

Pašić je za RTS rekao da je Ministarstvo prosvete preduzelo određene aktivnosti u izmeni koncepta polaganja završnog ispita.

Primetilo se da prethodnih godina sam taj treći test nije dovoljno diskriminatoran da može da se uradi dublja analiza, jer imate zadatke određenog tipa… Na primer, za određeni predmet kao što je hemija imate tri pitanja, za fiziku su bila četiri pitanja, dok su za ostala tri predmeta bila po pet pitanja – rekao je Pašić.

Dodaje da će učenici sada, umesto trećeg – kombinovanog testa iz pet predmeta, moći da izaberu jedan predmet koji će polagati, pored maternjeg jezika i matematike.

Učenici će do 30. decembra moći da se izjasne koji je to jedan predmet koji oni žele da polažu – objašnjava Pašić.

Izvor: RTS

Prethodni članakPredstava Glumačkog ateljea Doma kulture uvrštena u selekciju festivala FAPOR u Leskovcu
Sledeći članakInicijativa za budućnost: Da li je 1,5 miliona evra malo, mnogo ili dovoljno za uređenje desne obale Morave?

OSTAVITE ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here