Nova Srbija nastavila kampanju u Ljubiću i Konjevićima: Nećemo obećavati nemoguće

2
576

ČAČAK – Izborna lista za lokalne izbore u Čačku pod rednim brojem 3, Velimir Ilić – Nova Srbija – Narodni blok, nastavila je svoju predizbornu kampanju posetom mesnim zajednicama Ljubić i Konjevići.

Kraj spomenika legendarnom srpskom junaku Tanasku Rajiću na brdu Ljubiću, prisutnima se obratila gospođa Zorica Knežević, odbornički kandidat Nove Srbije i direktor stranke, koja je najpre istakla da naša Izborna lista neće biračima obećavati ono što je nemoguće i neostvarivo, ali da hoće i mora sve ono što je realno učiniti u naredne četiri godine, ukoliko nam građani svojim glasovima ukažu poverenje. Cilj je da se ovaj deo grada pretvori u kvalitetan prostor za život, ali i razvoj mnogih vidova preduzetništva, jer je ekonomska osnova izuzetno značajna za stanovnike Ljubića. U nastavku govora, Kneževićeva je akcenat stavila na iskorenjivanje porodičnog nasilja i demografsku politiku. Istakla je da nasilje prema ženama predstavlja fenomen koji poznaju kulture i društveni sistemi u svim vremenima i na mnogim prostorima, ali je dolaskom aktuelnog režima u Srbiji na vlast ova pojava poprimila svoje dramatične razmere, čega smo na žalost svedoci svakodnevno. Uzroci toga leže u sve većoj javnoj propagandi svih oblika nasilja, pri čemu neretko ljudi sa podebelim kriminalnim dosijeima dobijaju istaknuto mesto u medijima sa nacionalnom frekvencijom, pa mladi kreću njihovim negativnim stopama, gledajući u takvim osobama svoje idole. Takve pojave Nova Srbija ima nameru da menja iz korena. Što se demografske politike tiče, i u ovoj oblasti su podaci poražavajući, jer dolazimo u situaciju značajnog smanjenja stanovništva, što, uz već izražen odlazak mladih u inostranstvo, ima alarmantne posledice. Negativan prirodni priraštaj se mora pod hitno smanjivati adekvatnim državnim merama pomoći i podrške porodicama sa više dece, mladim bračnim parovima, trudnicama i porodiljama. Ako nemamo decu, nema ni budućnosti za Srbiju, a na to nemamo pravo.

U ulici 562, prisutnim meštanima se obratila odbornički kandidat Nove Srbije, Antonela Luković, koja je, između ostalog, istakla da je navedena ulica, kao kapitalna investicija, ušla u kreditno zaduženje Grada za prethodnu godinu, međutim do te realizacije nije došlo, iz razloga za koje vlast nikada nije dala valjano obrazloženje. Podsetila je da je u vreme vlasti Nove Srbije urađeno asfaltiranje svih bočnih ulica u odnosu na ulicu Stara pruga, a takođe su u tom periodu urađeni i ulična rasveta, gasifikacija, kao i vodovodna i kanalizaciona mreža. Antonela Luković je dala predlog da se stara mala škola “Tanasko Rajić“ pretvori u vrtić koji nedostaje ovom delu grada.

U Konjevićima se predstavila odbornički kandidat Nove Srbije iz tog mesta, gospođa Gordana Tošić, koja je govorila ispred savremenog zdanja Doma kulture, još jednog značajnog građevinskog objekta izgrađenog u periodu vlasti Nove Srbije. Ona se založila za veća budžetska izdvajanja za razvoj sela i poljoprivrede, kao i za potpunu zaštitu lokalnog stanovništva u Konjevićima, Preljini i Baluzi od izlivanja reka koje su pre šest godina žiteljima ovih mesta pričinile ogromnu štetu u svojim domaćinstvima i na poljoprivrednim usevima.

POLITIČKI MARKETING

Prethodni članakČačaninu 10 meseci uslovne zatvorske kazne zbog krađe 79 čokoladica, tri flaše viskija i pet piva
Sledeći članakVučić na otvaranju fabrike “Forverk“: Kada vidite da neko vozi “porše“, znajte da to ne bi bilo moguće bez Čačka (FOTO)

2 KOMENTARA

OSTAVITE ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here