NTP Čačak na Svetskoj izložbi “Expo 2020“ u Dubaiju

2
448

ČAČAK – Zbog pandemije koronavirusa, Svetska izložba “Expo“ će, umesto planirane 2020. i 2021. godine, biti održana u Dubaiju od oktobra 2021. do marta 2022. godine. U pitanju je prva Svetska izložba ikada organizovana u arapskom svetu, na području Bliskog Istoka, Afrike i Južne Azije.

Delegacija Srbije na “Expo 2020“

Kroz temu “Povezivanje umova, stvaranje budućnosti“ i tematske celine “Mogućnost“, “Mobilnost“ i “Održivost“, manifestacija teži da predstavi najbolje primere saradnje i inovacije iz celog sveta. Ukupno 192 države sveta su uzele učešće na ovom događaju. Ovo je jedinstvena prilika zemljama da predstave inovativna rešenja za savremene izazove čovečanstva, te da prikažu svoja tehnološka, industrijska i ekonomska dostignuća i inovacije, turističku ponudu i da predstave značajne segmente svog društva, kulture i tradicije.

U sklopu biznis delegacije, i to u prvoj tematskoj nedelji “Klima i biodiverzitet“, u periodu od 2. do 9. oktobra, učešće na ovoj manifestaciji uzeo je i Naučno tehnološki park (NTP) Čačak.

Filip Ilić na štandu Srbije

Član tima NTP-a Čačak, angažovan na mestu koordinatora NTP Startap centra, Filip Ilić, predstavo je organizaciju, celokupnu zajednicu okupljenu oko NTP Čačak, kao i privredu regiona Zapadna Srbija. Tokom boravka, održano je više desetina “B2B“ sastanaka sa predstavnicima privreda mnogih zemalja.

Najznačajniji kontakti ostvareni su sa “Dubai silicon oasis“ i “Ajman free zone“, sa kojima će se raditi na pokretanju programa “softlanding“, namenjenog startap i tehnološko-razvojnim kompanijama koje žele da nastupe na tržištima srednjeg istoka. Pored toga, ostvareni su kontakti sa organizacijama iz zemalja kao što su Indija, Argentina, Slovenija, Malezija itd. Ova aktivnost predstavlja još jednu u nizu težnji da se uspostave međunarodni odnosi i saradnje u cilju daljeg razvoja inovacionog i startap ekosistema na lokalu ali i Srbiji u celini – izjavio je Filip Ilić.

Nastupom na “Expo 2020 Dubai“ Republika Srbija, kako je navedeno, želi da predstavi i promoviše srpsku biznis zajednicu na međunarodnoj sceni i otvori nove poslovne mogućnosti, kao i prilike za razvoj novih biznis partnerstava domaćim privrednicima i kompanijama.

Izvor: Morava info

Prethodni članakČačanski srednjoškolci od ponedeljka svakodnevno idu u školu
Sledeći članakKrstić: Industrijska zona za domaću privredu do kraja sledeće godine

2 KOMENTARA

  1. prste poze po instagramu, jos dobise i prevoz, smestaj i dnevnice od nase crkavice
    svi bez dana staza, al sve strucnjaci opste prakse, koordinatori, muljatori i analiticari

OSTAVITE ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here