Obradović: Vlada u kojoj će se pitati Dveri vratiće otete penzije

2
292

ČAČAK – Predsednik pokreta Dveri Boško Obradović izjavio danas da će Vlada Srbije u kojoj će se pitati Dveri, nastojati da izmiri nepravdu tako što će biti vraćene sve “otete penzije“.

Posebno je pitanje gde su otišla sredstva od milijardu evra, koliko je oteto penzionerima u te četiri godine – rekao je Obradović na konferenciji za novinare u Pres centru UNS-a.

On je dodao da obećava da će po dolasku na vlast tražiti da se ispravi „zakonska nepravda“, kojom osoba nakon 40 godina radnog staža nema prava na punu penziju jer nema dovoljan broj godina za penziju.

Boško Obradović je istakao da povećanje penzija mora da se odnosi na minimalne penzije.

Kao što sam bio veliki protivnik politike Vlade Srbije, koja je u vreme pandemije pomagala isto svakog građanima Srbije ili svakog penzionera ili svakog privrednika, jer ne može biti isto ako imate penziju od 8.500 dinara ili 100.000 – rekao je Obradović.

On je kazao da veliki broj penzionera ima manju penziju od 15.000 dinara, navodeći da je ta penzija “nikakva, sramna i ponižavajuća“.

Lider Dveri je naveo da će se kada dođe na vlast posvetiti maksimalnom povećanju minimalnih penzija u Srbiji.

Izvor: Beta

Prethodni članakManji procenat novozaraženih nego juče
Sledeći članakI ove godine ista cena boravka dece u čačanskim vrtićima

2 KOMENTARA

  1. Da li vidite koliko nesreće su vam doneli Vučić, i njegovih deset trabanata, Dačić i Palma. Ko ne vidi da su Radikali i Zavetnici sa Vučićem. Kad neko u opoziciji ide zajedno na izbore onda se priča o ideologiji. Ideologija vlasti je lično bogaćenje. Dveri i Boško Obradović ne menjaju ideologiju borbe za narod i državu.

OSTAVITE ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here