Od sutra isplata 30 evra, novac prvo dobijaju penzioneri i korisnici socijalne pomoći

2
757

Isplata 30 evra novčane pomoći svim punoletnim državljanima Srbije u cilju ublažavanja posledica pandemije koronavirusa počinje u ponedeljak, a novac će prvo biti uplaćen penzionerima i primaocima novčane socijalne pomoći, rekao je ministar finansija Siniša Mali.

Foto: Tanjug/Filip Krainčanić

Ostalim punoletnim građanima koji su ispunili uslove za ovaj vid novčane podrške države, novac će biti uplaćen 2. i 3. novembra. Ukupno, reč je o više od 5,7 miliona građana, od čega 1,6 miliona penzionera. Svako će dobiti po 3.527 dinara – naveo je Mali u saopštenju.

On je podsetio i da će sredinom decembra svi punoletni građani dobiti novu pomoć od 20 evra, kao i da će penzioneri početkom 2022. godine dobiti još po 20.000 dinara.

Ministar je objasnio i da će novčana pomoć od 20 evra biti automatski uplaćena svima koji su se prijavili za prethodnu pomoć i da nije potrebna dodatna prijava.

Dodao je da ostali građani Srbije, koji su u međuvremenu stekli pravo na pomoć, ili se nisu ranije prijavljivali, mogu da se prijave za 20 evra na portalu Uprave za trezor, od 15. do 30. novembra.

Izvor: Beta

Prethodni članakU Čačku 85 novih slučajeva korona zaraze, u Moravičkom okrugu ukupno 144
Sledeći članakIvanjičanka pijana izazvala saobraćajnu nezgodu, “naduvala“ tri promila alkohola

2 KOMENTARA

OSTAVITE ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here