Odgovor Jele Surudžić izvršitelju Injcu: Ćeraćemo se još!

8
1538

ČAČAK – Jelisaveta Jela Surudžić oglasila se otvorenim pismom povodom navoda javnog izvršitelja Miroslava Injca u vezi sa postupanjem u sporu koju je gospođa Surudžić imala sa Vučkom Grujovićem.

Otvoreno pismo Jelisavete Jele Surudžić objavljujemo u celosti:

Dana 14. 9. 2021. godine javni izvršitelj Miroslav Injac mi je dostavio Zaključak u pisanoj formi, o načinu na koji će izvršiti naplatu sudskih troškova u korist izvršnog poverioca Vučka Grujovića. Odredio je plenidbu 1/3 mesečne penzije. Na taj zaključak nisam stavila nikakvu primedbu.

Od Višeg suda u Beogradu dobila sam Rešenje za uplatu sudske takse u iznosu 96.000 dinara. Otišla sam u banku 28. 1. 2022, da podignem taj novac da bih izvršila uplatu pristigle sudske takse. U banci sam doživela šok kada mi je saopšteno da je moj račun blokiran. Izvadila sam listing svih uplata i isplata za 2021. godinu i saznala da mi je javni izvršitelj Miroslav Injac, za račun izvršnog poverioca Vučka Grujovića, 20. 1. 2022. skunuo sa tekućeg računa 188.000 dinara.

Za tu drsku transakciju nismo znali niti moj advokat Ivan Ćalović, niti ja.

Budući da je PIO fond obavestio javnog izvršitelja da je moja penzija već opterećena plenidbom 1/3 mesečne penzije u korist poverioca Vučka Grujovića i da će to trajati do 9. 2. 2022, pitam se zašto je javni izvršitelj bio toliko nestrpljiv da mi blokira tekući račun, umesto da zapleni iznos za tri rate koliki je u tom trenutku bio saldo potraživanja od strane javnog izvršitelja, i da se od tog dana, preko PIO fonda, nastavi plenidba 1/3 mesečne penzije kako stoji u Zaključku javnog izvršitelja Miroslava Injca.

Dakle, javni izvršitelj je, suprotno svom Zaključku br. II 286/21 koji je doneo na osnovu Rešenja o izvršenju br. II 734/2021, da se namirivanje novčanog potraživanja izvršnog poverioca Vučka Grujovića izvrši plenidbom 1/3 mesečne penzije, zaplenio zatečenu sumu novca na mom tekućem računu, a ostatak sa devizne štednje u Poštanskoj štedionici.

Zahtevam od javnog izvršitelja Miroslava Injca, da obelodani koji su to moji silni tekući računi za koja on ima saznanja, a na kojima se nalaze, kako on kaže u svojim izveštajima, velika novčana sredstva. Izričito tvrdim da posedujem jedan jedini tekući račun koji je u funkciji i na koji mi se uplaćuje penzija, jer drugih prihoda nemam. Taj tekući račun je otvoren u Halk banci. Pošto nemam nikakvih drugih prihoda ja svoju penziju racionalno trošim i čak uspevam da stvorim malu ušteđevinu za „crne dane”. Kod Poštanske štedionice imam devizni račun na kome se nalazi ulog koji će poslužiti za moju sahranu, kada za to dođe vreme, da ne bih nikoga opteretila ni nakon moje smrti.

I DA SE ZNA, bez obzira na to što je Sud presudio u korist Vučka Grujovića, ja njemu JESAM isplatila 700 evra za posao koji, čak nije ni završio. Potpisan je kao autor knjige iz mojih moralnih pobuda da on ne bi bio ponižavan. U istoj toj knjizi za koju tvrdi da je sam napisao, na 296. strani o tome postoji i Napomena da je on samo započeo posao na pisanju knjige. U zaključku sudskog veštaka Zlatka Čobovića, čak su tačno popisane strane koje je Grujović napisao, a Sud je prešao preko toga.

„Ćeraćemo se još”.

U Čačku, 29.04.2022. godine
Jelisaveta Surudžić

Prethodni članakEkolozi protiv gradnje vidikovca na Kablaru, struka kaže da će se graditi po uzoru na svetski poznate vidikovce
Sledeći članakPioniri Crvene zvezde nakon preokreta savladali Mladost

8 KOMENTARA

  1. Advokat, ko god da je, ispao je neodgovoran. Sad ona moze da prica o proslosti i zaslugama, svaka cast za to, ali zakon je isti za sve.

    • Anonimni da li stvarno mislis to sto pises??? Zakon je isti za sve u normalnim drzavama… koliko sporova nije na vreme reseno ili se odlazu u beskonacnost? Ps da je se znalo da ce ovakva reakcija gradjana da bude ne bi se tako uradilo ali hajde baka je sama i samo napredno… tetka Jelo pozdrav i svakom ce Bog vratiti po zaslugama.

  2. Bravo tetka Jelo u tim godinama se borite kao lavica. U mom porodičnom albumu i danas stoji slika iz Ulcinja sa letovanja đaka naše škole. Do moje malenkosti sa turnira u fudbalu stoji sadašnji sudski izvršitelj. Samo to je dovoljan razlog da vas ne mrcvari pod stare dane. Ako mi dozvolite da budem prorok, dobro će i ovoga puta pobediti zlo.

OSTAVITE ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here