Održan sastanak direktora čačanskih škola i gradskog rukovodstva povodom početka školske godine (FOTO)

1
889

ČAČAK – U sali Skupštine grada Čačka danas je održan sastanak gradskog rukovodstva i direktora osnovnih i srednjih škola sa teritorije grada.

Kako je istaknuto, sve škole će spremno dočekati 1. septembar i primeniti sve preporuke i epidemiološke mere koje treba da se sprovedu u cilju zaštite učenika, nastavnika i nenastavnog osoblja. Naglašeno je da će sve potrebe po pitanju sredstava koja im eventualno nedostaju, škole dostaviti u pisanom obliku i biće rešavane prema prioritetima.

Svaka škola će primeniti model izvođenja nastave u skladu sa svojim planovima i mogućnostima, u saradnji sa roditeljima i učenicima, kako bi se nastavni proces obavljao nesmetano i pre svega u interesu učenika. Lokalna samouprava je, kao i do sada, spremna da svim đacima, roditeljima i zaposlenima u obrazovnom sistemu omogući što bolje uslove rada. Zaključeno je da je neophodno da svako iz svog domena pomogne školarcima da što uspešnije premoste trenutnu situaciju – objavio je na svom Fejsbuk nalogu gradonačelnik Čačka Milun Todorović.

Prema njegovim rečima, radovi u osnovnim i srednjim školama, koji su u toku, kao i svi planirani projekti će biti realizovani u narednom periodu.

Izvor: Morava info

Prethodni članakŠkole u Srbiji dobijaju 10.000 vizira za đake koji ne mogu da nose maske
Sledeći članakŠarčević se nije pojavio na sastanku sa predstavnicima sindikata prosvete

1 KOMENTAR

  1. Ovo je ekipa koja će biti odgovorna ako se korona ponovo pojavi. Milun je već jednom pobedio koronu pa nakon toga bilo je gore nego prvi put.

OSTAVITE ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here