Održan sastanak radnog tima za izgradnju nove bolnice u Čačku, do leta gotov glavni projekat

11
1074

ČAČAK – U zgradi Gradske uprave danas je održan radni sastanak za rekonstrukciju starih i izgradnju novih objekata Opšte Bolnice u Čačku, kao i za izgradnju Rehabilitacionog centra u Ovčar Banji.

Satanak je održan u prisustvu projektanata, direktora i zamenika direktora Opšte Bolnice, predstavnika republičkih i gradskih preduzeća i predstavnika Gradske uprave Grada Čačka.

Grad je do sada isplatio 12 miliona dinara za ozakonjenje svih objekata, 85 miliona dinara za kompletno projektovanje svih novih i rekonstruisanih objekata Opšte Bolnice, kao i za projektovanje Rehabilitacionog centra u Ovčar Banji – saopšteno je iz Gradske uprave.

U okviru kompleksa čačanske bolnice ima ukupno 19 objekata, približne površine 35.000 kvadratnih metara. Od postojećih 19 objekata, 11 je predviđeno za rušenje, dok je za osam objekata predviđena rekonstrukcija i promena namene.

 Predviđena je izgradnja novih objekata i to: Infektivno odeljenje (2.000 m2), Hirurška bolnica (24 000 m2), kotlarnica (500 m2), trafostanica 1 i 2, stanica-tretman med gasova (2×250 m2), kao i tri portirnice – saopšteno je.

Istaknuto je da bi na leto bi trebalo da bude gotov glavni projekat, a gradnja novog hirurškog blloka bolnice, prema najavama, počeće krajem ove ili početkom sledeće godine.

Izvor: Morava info

Prethodni članakŽele u finišu poklekao pred Subotičanima
Sledeći članakJavni poziv za učešće na koloniji “Krst patrijarha Pavla“

11 KOMENTARA

  1. Tako već 6-7 godina obećavaju onim ljudima iz udruženja Poplavljeni da će da im naprave crpnu stanicu. Samo vidite šta su sve obećali i da li je to moguće da urade odjednom: bazen, bolnica, Kablar, izmuljavanje jezera, dom za stare, dom zdravlja, košarkašku halu, bolnica, itd. Zar vi mislite da je to moguće tek tako da se uradi i to sve u ovoj godini? Pa mislite li vi da za to grad ima novac? Pa ni ove puteve što su uništili ne mogu da rekonstruišu.

  2. Pa 2 godine se lažu firme izvođači radova kada će da počnu radovi na opštem renoviranju Bolnice. Koga lažete sa ovakvim predizbornim trikovima? Postoje projekti, postoji sve, sem novca da se započne. Ovo je još jedan u nizu spinova Miluna Todorovića koji se trudi da ispuni svoju kvotu glasova. Nećete proći, niti vaša lista niti ovakve šarene laže napaćenom narodu.

  3. Tako se razgovaralo i za Borčevu halu, šta bi gospodo? Pojela maca jezik? Arhitekta Buđevac uradio idejno rešenje hale…
    Dobro reče Marko, da otvore prvo porodilište Dragice Nikolić, ona rupa još zjapi u bolnici za kamen temeljac…
    Kakvi ste vi likovi, pred izbore samo se rade projekti, one koji su poslužili za neke prethodne izbore niko i ne pominje…

  4. Počinju pred izbore sve da prave. Sad će verovatno krenuti i zatvoreni bazen za koji dan. Osam godina nisu stavili ciglu a sad tri meseca pred izbore kreću ambolantu u Ljubiću i novu bolnicu. Samo da ne bude kao sa novim porodilištem. Mislim da one rupe što su iskopali onda još uvek stoje tamo, mogu ponovo da se slikaju pored njih. Kapela moze da dobije ime po počasnom građaninu grada Čačka, Tomi Nikoliću. On je i onako bio grobar.

    • Ovde je vest da je održan radni sastanak sa projektantima koji izrađuju projektnu dokumentaciju. Znaci da je ranije ugovoreno, a proces izrade projektno tehničke dokumentacije jednog takvog zdravstvenog centra mora da traje i da košta, jer na njemu mora da radi veliki broj inženjera. Čitam i da su postojeći objekti nelegalni čim su ozakonjeni, a i to je dug proces, tako da samo neupućen covek može očekivati da se jedan tako složen projekat i izgradnja urade preko noći. Ako se sve završi za 6-7 godina, to ke ogroman uspeh.

OSTAVITE ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here