Održana moto kros trka na Jeljenu, odličan nastup čačanskih vozača (FOTO)

0
337

ČAČAK – U nedelju, na padinama Jeljena održana je druga trka za Otvoreni šampionat Srbije u moto krosu u organizaciji kluba Termorad “AMSK Čačak“. Kuriozitet ovogodišnjih trka je da se zbog virusa korona šampionat održavao bez prisustva publike i bez učešća stranih takmičara.

Bez obzira na navedene okolnosti, nije manjkalo uzbuđenja u svima klasama. Vozači domaćih klubova su ostvarili izuzetne rezultate.

U najmlađoj klasi, MH65 do 12 godina starosti trijumfovao je Andrej Popović iz MK Ere iz Arilja, ispred Noela Pešuta iz Sagmajster tima iz Subotice, dok je treće mesto zauzeo debitant Todor Tucaković iz Termorad “’AMSK Čačak“. Takmičar Vuk Ćajić iz “Tanaska Rajića“ je zbog sudara i povrede morao da odustane od druge vožnje. Na ovoj trci debitovala su još dva takmičara, Damjan Simić iz MK Ere iz Arilja i Vuk Jevtović iz Termorad “AMSK Čačak“.

U klasi MH85, do 14 godina, u obe vožnje ubedljiv trijumf domaćeg takmičara Alekse Milosavljevića iz kluba Termorad “AMSK Čačak“, ispred Davida Vida iz kluba MH024 iz Bačke Topole i Relje Kuzmana iz BAP racing tima iz Bačke Palanke.

Takmičari u klasama MH1 i MH2 su vozili zajedno, što se pokazalo kao odlično, jer je viđena jedna od boljih trka u poslednjih nekoliko godina.

U klasi MH1 tri takmičara su se borila za prvo mesto, da bi nakon obe vožnje prvi bio Stefan Radanov iz kluba “Tanasko Rajić“ iz Čačka, drugi Miloš Đorđević iz kluba Termorad “AMSK Čačak“, a treći Marko Kostić iz Pirota.

U klasi MH2, takođe tri takmičara, Nenad Petrović, Vukašin Jablanović i Janko Railić, vodila su bespoštednu borbu za prvo mesto do poslednjeg trenutka, koja nije viđena odavno u našem šampionatu. Po završetku obe vožnje slavio je Janko Railić iz MK Ere iz Arilja, drugo mesto osvojio je Vukašin Jablanović iz GTC racing tima i treće Nenad Petrović iz kluba “Tanasko Rajić“.

U kupu Srbije, u klasi MH3, Vlade Rajević iz kluba Termorad “AMSK Čačak“, trijumfovao je bez većih problema uspred Viktora Lanka iz kluba MH024 i Stipana Kujundžića iz istoimenog kluba.

U klasi MHV, pobednik je bio Tamaš Martonoši iz kluba MH024, drugi Filip Savić iz GTC racing tima iz Kraljeva i treći Kristian Plattner iz Sagmajster tima.

U najstarijoj klasi pobedio je Branko Radanov iz kluba “Tanasko Rajić“, ispred Vlatka Provodovskog iz BAP racing tima i Dragiše Stankovića iz Sagmajster tima.

U ekipnoj konkurenciji, u klasi klubova I, prvo mesto zauzeli su domaćini, Termorad “AMSK Čačak“ ispred još jednog našeg kluba “Tanaska Rajića“, dok je treća ekipa MK Ere iz Arilja.

U klasi klubova II, prvo mesto osvojila je ekipa MH024, drugo Termorad “AMSK Čačak“, a treće Sagmajster tima.

Autor: Slobodan Tanasković
Foto: MNA/Miloš Lukić

Prethodni članakU Čačku jedan pacijent na respiratoru
Sledeći članakOtkazan septembarski vašar u Ljubiću

OSTAVITE ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here