Održana svečana sednica Skupštine grada, dodeljene Decembarske nagrade (FOTO)

7
1553

ČAČAK – Svečanom sednicom Skupštine Grada, u velikoj sali Doma kulture, danas je obeležen 18. decembar – Dan Grada Čačka. Pored brojnih predstavnika privrednog, društveno-političkog i kulturnog života grada, gradskih javnih preduzeća i ustanova, poslanika republičkog i odbornika gradskog parlamenta i građana Čačka, svečanosti su prisustvovali predsednik Narodne Skupštine Republike Srbije Ivica Dačić i potpredsednik Vlade i ministar poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede Branislav Nedimović.

Pozdravljajući prisutne goste, predsednik Skupštine Grada Igor Trifunović je istakao da je Čačak krenuo putem privrednog i infrastrukturnog razvoja, zahvaljujući velikom angažovanju i odgovornoj politici gradskog rukovodstva.

Odgovornom politikom gradonačelnika i tima koji je okupio, uz nesebičnu pomoć Vlade Republike Srbije i predsednika Srbije Aleksandra Vučića, naš grad je krenuo putem privrednog razvoja, što se vidi na svakom koraku, a što će u budućnosti uticati na sve sfere života naših sugrađana. Danas smo se okupili da sumiramo rezultate, ali i da izrazimo zahvalnost najzalužnijima za njih – rekao je Trifunović.

Gradonačelnik Čačka Milun Todorović najavio je da grad ulazi u novi investicioni ciklus.

U naredne četiri godine očekuje nas mnogo posla, ali ovom prilikom želim i da naglasim da su naši zdravstveni radnici najveći heroji. Ova pošast je zahvatila ceo svet, ali mi nismo odustajali, već smo uz veliku podršku Republike Srbije i predsednika Vučića, svih partnera, ali i velikom upornošću svih nas Čačana uspeli da prebrodimo i ovaj izazov i nastavimo u aktivnostima za što veći razvoj Čačka, o čemu govori deonica autoputa Preljina-Pakovraće, Moravski koridor, aerodrom u Lađevcima i mnogi drugi završeni, započeti, kao i veliki investicioni projekti koji tek slede u narednoj godini – između ostalog je rekao Todorović, čestitajući svim Čačanima Dan grada.

Dobitnici Decembarske nagrade Grada Čačka za 2021. godinu su dr Mihailo Luković, šef Radnog tima za praćenje širenja korona virusa, JKP “Komunalac“, u čije je ime priznanje primio direktor Petar Domanović i Nešo Puzić – Trćo, sportski radnik.

Odbornici Skupštine Grada, na predlog mnogih Čačana, doneli su odluku da se ove godine dr Slobodanu Blagojeviću i novinaru Milošu Lukiću posthumno dodeli najviše gradsko priznanje, koje su primili članovi njihovih porodica.

Ove godine, odlukom gradonačelnika, povelja zahvalnosti za doprinos razvoju čačanskog kraja, vodosnabdevanja i ruralne infrastrukture uručena je Branislavu Nedimoviću, ministru poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede.

Prethodni članakProglašeni najbolji sportisti Čačka u 2021. godini (FOTO GALERIJA)
Sledeći članakEvo dokle su stigli radovi na gradnji deonice Preljina – Pakovraće (VIDEO)

7 KOMENTARA

  1. Vučić ima dovoljno Šapića . Jedna polovina DSSa prešla je kod Vučića, a druga polovina koju predvodi Miloš Jovanović radi za Vučića. Lažni monarhista Žika POKS , u prethodnom sazivu Narodne skupštine bio je poslanik lažnog monarhiste Vuka Draškovića na listi koju je vukao Vučić. Lažni patriota Šešelj pušten je iz Haga da smeni Vučića, a on se sa njim zagrlio. Vlast je formirala Zavetnike da bi Milica Đurđević pričala program Dveri i da Zavetnici uzimaju glasove Dverima. Pre izbora opozicija, a posle izbora sa Vučićem. Sve pokazuju Pink i Hepi.

OSTAVITE ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here