Održano gradsko takmičenje u pružanju prve pomoći

1
383

ČAČAK – U organizaciji Crvenog krsta Čačak danas je održano gradsko takmičenje u pružanju prve pomoći na kome su učestvovale ekipe Medicinske škole i Crvenog krsta.

Cilj takmičenja bila je provera znanja i veština mladih za delovanje u najkritičnijim situacijama povređivanja.

Svako od nas može bude u prilici da mu je potrebno ukazivanje prve pomoći a isto tako i da ukaže prvu pomoć – kaže Bogdan Radonjić dugogodišnji volonter i edukator Crvenog krsta i dodaje da je cilj da se što više mladih nauči da pritekne u pomoć ljudima kada se iznenada nađu u teškim zdravstvenim problemima i pruže prvu pomoć.

Najplemenitije je biti uz čoveka kada mu je najteže – stav je Helene Marinković, učenice Medicinske škole, koja je na današnjem takmičenju pokazala izuzetnu spremnost.

Prvo mesto pripalo je ekipi Crvenog krsta Čačak, koja će nastupiti na međuregionalnom takmičenju 11. juna u Kragujevcu, dok su drugo i treće mesto zauzeli mladi timovi iz Medicinske škole.

Na terenima pored Mesne zajednice 3. decembar, osim učesnika takmičarskih ekipa, uspešnosti takmičenja doprineli su sudije, šminkeri, simulanti, kuriri, vodiči, sabirači.

Prva pomoć je jedna od najznačajnijih aktivnosti Crvenog krsta koja se tradicionalno organizuje u čitavoj Srbiji.

Izvor: Morava info

Prethodni članakSa analize stiglo 246 uzoraka iz Moravičkog okruga, ovo su podaci o broju novozaraženih
Sledeći članakMeteorolozi upozoravaju: Ovo leto će biti jedno od tri najtoplija do sada u Srbiji

1 KOMENTAR

OSTAVITE ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here