Opština Lučani izdvojila osam miliona za investicije na verskim objektima

1
268

LUČANI – Opština Lučani izdvojila je iz ovogodišnjeg budžeta osam miliona dinara za investicije na verskim objektima na teritoriji ove lokalne samouprave. To je značajno povećanje u odnosu na prethodnu, kada je za sve crkvene opštine ukupno izdvojeno 1,4 miliona dinara.

Najpre je za sedam crkvenih opština podeljeno po 500 hiljada dinara, a zatim je opredeljeno po milion dinara za nastavak izgradnje crkava u Gornjoj Kravarici i Velesu, i dva i po miliona za kupovinu tri crkvena zvona za crkvu u Lučanima.

Navedene crkvene opštine imaju rok od 120 radnih dana da upotrebe uplaćena budžetska sredstva.

Intenzivniji program investiranja crkvenih opština u prvom redu je usmeren na očuvanje vere i duhovnosti, ali ima za cilj jačanje i zadržavanje mladih verskih porodica u svim naseljenim mestima u našoj opštini – rekao je predsednik opštine Milivoje Dolović.

Dolović navodi da je opština i do sada bila dobar partner sa ovdašnjim crkvama i manastirima, zajedno sa brojnim privrednim subjektima, posebno iz Lučana, a koji su značajno finansirali i pomagali obnovu postojećih i izgradnju novih crkava na teritoriji opštine Lučani.

Zahvaljujem se svim našim privrednim subjektima i pojedincima koji nesebično pomažu naše crkve. Ono što je zasigurno je da svi zajedno služimo istom cilju, očuvanju i unapređenju života naših sugrađana od duhovnog do svih drugih – istakao je predsednik opštine.

Izvor: Morava info

Prethodni članakĐina i Kristina: Volontiranje u doba korone, za vreme vanrednog stanja
Sledeći članakProizvođači vakcina obećavaju: Ako je Omikron soj otporan na vakcine, nove spremne za 100 dana

1 KOMENTAR

OSTAVITE ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here