Osiguravajuća društva vratila stare cene polisa autoodgovornosti

0
437

Osiguravajuća društva odlučila su, na preporuku guvernerke Narodne banke Srbije Jorgovanke Tabaković, da odustanu od novih cena polisa autoodgovornosti, saopštilo je Udruženje osiguravača Srbije.

Cene su od petka, 26. avgusta, vraćene na nivo od prošlog meseca, čime je ukinuto povećanje od 22 odsto.

Time se osiguravajuća društva pridružuju naporima koje NBS i guvernerka Tabaković čine u suzbijanju inflacije, a u korist građana Srbije i očuvanja njihovog životnog standarda – navodi se u saopštenju Udruženja.

Dodaje se da, „podržavajući takvu politiku NBS, društva za osiguranje odustaju od novih cena polisa i pored svih argumenata u prilog poskupljenju i vraćaju ih na nivo iz jula 2014“.

Udruženje osiguravača Srbije je pozvalo ostale učesnike na tržištu automobila da „prate njihov primer i da svi zajedno daju doprinos očuvanja standarda građana Srbije i ublažavanju inflatornih pritisaka“.

Nove cene osnovnog osiguranja motornih vozila bile su na snazi od početka avgusta.

Odluka o poskupljenju doneta je prvi put posle 1. jula 2014. godine, „na osnovu analize trenutne situacije na tržištu automobila“, navelo je Udruženje.

Na rast cena osnovnog osiguranja vozila uticalo je, kako tvrde, pre svega poskupljenje novih i polovnih vozila, kao i rezervnih delova, ali i znatno više cene radnog časa u servisima za popravku vozila.

Izvor: Beta

Prethodni članakLjiljana Bralović (SEOS): RTS da organizuje emisije na temu rudarenja litijuma i bora na teritoriji Srbije
Sledeći članakZaboravljeni košarkaši Čačka: Nikola Mišović Rokli, igrač i trenerska legenda

OSTAVITE ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here