Ovako će izgledati unutrašnjost Muzeja košarke u Čačku (FOTO)

6
3153

ČAČAK – Muzej košarke biće pravi dragulj u ponudi budućeg muzejskog kompleksa koji će biti objedinjen prilikom rekonstrukcije dela gradskog jezgra od Hrama Vaznesenja Gospodnjeg do Sokolane, kaže pomoćnik gradonačelnika Čačka zadužen za društvene delatnosti Miroslav Petković.

On je u intervjuu za poslednji broj “Čačanskog glasa“ izjavio da će unutrašnjost muzeja verno prikazati Čačak kao grad košarke.

Sadržaće posebne prostorije posvećene velikanima ove igre, za Čačane svakako i načina živta, Radmila, Kiću i Željku, ali i svim igračima iz Čačka koji su ostavili neizbrisiv trag u našem nacionalnom sportu. Savremen dizajn, hologrami, led ekrani, brojne medalje i pehari, lične stvari igrača, biće nešto što će svaki posetilac zapamtiti, i što će ga svakako navesti da ponovo dođe u, uz Borčevu halu, još jedan hram košarke. U oktobru 2023. godine dočekaćemo velika imena, srpske, jugoslovenske i evropske košarke, a radimo na tome i da NBA igrači budu prisutni na otvaranju ovog muzeja – rekao je Petrović.

Muzej košarke nalaziće se u zgradi Sokolane, na čijim terenima je odigrama prva košarkaška utakmica u Čačku.

Otvaranje muzeja košarke jedan je od važnijih segmenata u okviru nacionalnog projekta “Čačak – Prestonica kulture Srbije 2023.“.

Izvor: Morava info, Čačanski glas

Prethodni članakBrnabić: Vuk Jeremić 2017. tražio da bude kandidat SNS za predsednika Srbije; Jeremić: To je notorna besmislica
Sledeći članakTroje vozača isključeno iz saobraćaja pod dejstvom kokaina i kanabisa, među njima i žena

6 KOMENTARA

  1. Bolje hala da bude muzej košarke. Prvo da se sredi ona štenara od hale pa onda muzej. Imamo najgoru halu u ABA ligi, sramota. Čačak i Zadar su imali najbolju publiku i bili pravi centri košarke van glavnih gradova republika u ex Jugi. Oni ljudi napravili halu pre deset godina i to kakvu, sa 10.000 sedećih mesta!

  2. Ko ovo više dozvoljava, na šta ovo liči? Postoji li neki arhitekta u Čačku koji će da vodi računa o tradiciji i starim građevinama?

OSTAVITE ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here