Palmin aber sa vašara

1
869

Piše: Ranko Pivljanin, Nova.rs

Sve su prilike, ode Ivica! Ako mislite da sam do zaključka kako je veliki pevač srpske politike svoje odsvirao – barem u ovoj podeli karata – došao na osnovu tvrdnji Ane Brnabić kojoj je izletelo da je Vučić skloniji da na grudi privije Šapića umesto Dačića, grešite. Čuo sam sa mnogo pouzdanijeg mesta i još pouzdanijeg izvora. Mesto je vašar u Jagodini a izvor glavni tamošnji vaširdžija Dragan Marković Palma. S obzirom da su srpska politika i vašarište jednojajčani blizanci, ne treba sumnjati u validnost tog izvora informacije.

Doduše, nije “Gazda od Jagodinu“ i Dačićev koalicioni ahbab eksplicitno objavio crne vesti za Ivicu, niti je teškom kikbokserskom pesnicom udarao onu vašarsku krušku sa Vučićevim likom na njoj, već se o tome moglo zaključiti iz druge ruke. Što bi rekao Maršal Makluan – medij je poruka, pa su tako i Palmin pantelejmonski vašar u nedelju kao i njegovo objašnjenje istog na televiziji N1 svojevrsni aber da nešto ne funkcioniše na liniji SNS-SPS a time i Palmine Jedinstvene Srbije koja je koalicioni partner socijalista.

Naime, nedeljna jagodinska masovka u inat koroni, Kriznom štabu i državnim merama u borbi protiv virusa nije bio – kako su ga svi, na prvu loptu, učitali – samo hepening visokog zdravstvenog rizika i potencijalna epidemiološka bomba. On je, istovremeno, bio i neka vrsta glasnog protesta i demonstracija nezadovoljstva, pritajenog besa i otpora, dakle politička stvar, par ekselans. Zdravstvene posledice će se videti kroz nekoliko dana ukoliko skoči broj zaraženih, političke u trenutku kad se bude znao novi sastav postave u Nemanjinoj 11.

Ono što se kod surduličkog spahije Novice Tončeva završilo na pretnji blokadom puteva, kod jagodinskog age je sprovedeno u delo pomoću vašara. A da u svemu ima nešto više od ćevapčića, šarenih bombona i jarca pečenog, potvrđuju Palmine reči kojima je objašnjavao svetkovinu. Dok ih je izgovarao, zvučao je kao lajt verzija ljutog Velje Ilića otkako je ostao bez koridora i asfaltiranja. Evo šta veli Palma:

“Ma neću ništa da zabranjujem, tamo gde se ja pitam. Ništa neću da zabranjujem zato što ovo traje osam meseci. Osam meseci…Dokle treba neko nekom nešto da zabranjuje… Postoji nešto što se zove život i ekonomija i ne možemo da stanemo i da ništa ne radimo i budemo u kući sve vreme, a računi stižu, deca u školu, ide zimnica…“

A onda poenta:

“I šta, bre, vi političari koji ste preležali koronu, čim ste otišli u bolnicu, slikali vas kako ste vi bolesni i tako dalje. Evo, ja sam preležao koronu, bio sam u izolaciji i niko nije znao. Šta je trebalo, da me žali Srbija kako ja eto mnogo radim…To ti je posao, bre. Ti si političar da radiš i komuniciraš sa građanima.“ Ovo bi i konja zabolelo a ne osetljivog Vučića. Prevedeno sa sofisticiranog Palminog jezika na direktniji Palmin jezik: terajte se i vi i korona i vaše kombinacije i ucene.

Moguće da je apsolutni gospodar jagodinskog aginluka pokušao malo i da izreketira Sultana i skrene mu pažnju da odbacivanje Ivice and Palme neće proći tek tako, nego može i da košta. Htelo se reći (a i očigledno je, barem fizički) da je Palma prevelik kamenčić u cipeli vladara i da će, oslobođen republičke vlasti biti amnestiran i od lojalnosti, a to u olujnim vremenima koja dolaze neće biti bez značaja.

Još će se videti da li je Palma ovim gestom pripomogao već porumenelom Ivici koga Vučić danima prevrće po roštilju ili je samo dodao poslednje eksere za poklopac sanduka u kome će biti sahranjeni njegovi snovi o još jednom mandatu na vlasti. U svakom slučaju, ako izvisi kod Vučića, Dačiću su kod Palme uvek otvorena vrata, to jest spremna bina i, koliko dogodine, može biti glavna zvezda vašara o svetom Pantelejmonu. Ko bi rek’o, čuda da se dese…

Izvor: Nova.rs

Prethodni članakPucnjava u Zablaću, meštani zvali policiju, ispostavilo se da je proslavljano rođenje deteta
Sledeći članakKoju god vakcinu da uvezemo, provera će trajati bar dva meseca

1 KOMENTAR

  1. Kolko zluradosti, pakosti, zajedljivosti, cinizma, omalovažavanja u jednom tekstu. I to sve da bi Pivljanin ispao pametan a uz to i duhovit. Šta je rekao ništa. Koja je poruka? Ne bih to ni čitao da nije preneo ovaj portal koji izuzetno poštujem.

OSTAVITE ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here