Pejanović: Svi kojima je Borac u srcu treba da budu ponosni, ostvaren je istorijski uspeh

2
570

ČAČAK – Iza juniorskog sastava Borca je sezona vredna hvale. Osvojenja srebrna medalja jedan je u nizu dokaza da je iza kluba iz grada na Moravi takmičarska sezona za pamćenje.

Naime, juniori, kadeti i pioniri okitili su se srebrnim medaljama na završnim turnirima, a kada se pridoda da je prvi tim ostao član ABA elite, može da se podvuče crta i izvuče zaključak da je čačanski klub imao jednu od najboljih sezona u novijoj istoriji.

Moram biti zadovoljan sezonom, kako zbog napretka igrača, tako i zbog ostvarenog rezultata. A kada dodamo još i to da su kadetska i pionirska selekcija osvojile srebrne medalje, svi koji vole KK Borac mogu da budu ponosni. Mislim da nikad u istoriji kluba nije ostvaren ovakav uspeh. Sa kadetskim zlatom osvojenim prošle sezone, i tri srebra ove, postavili smo Borac među najuspešnije klubove u zemlji i regionu – započeo je svoje izlaganje Miloš Pejanović, trener juniorskog tima Borca.

On se ukratko osvrnuo i na završni turnir.

Već sam rekao, a ponoviću još jednom, veliki uspeh smo ostvarili. Naravno, ostaje žal što se na polovini sezone povredio kapiten Stefan Janković, koji će još pauzirati. On nije mogao da nam pomogne na završnom turniru. Takođe, u polufinalu se povredio i Matija Milošević, pa smo protiv Dinamika bili lišeni i njegove pomoći. Da je bilo drugačije, verujem da bismo osvojili zlato. Ipak, Dinamik je starija i iskusnija ekipa od nas, a uspela je da iskoristi što smo bili bez pomoći visokog Jankovića – dodao je trener Borca.

Svi u timu su dali svoj doprinos uspehu.

Na treninzima, kao i utakmicama, svi su davali svoj doprinos. Iza nas je veliki napor, jer su neki igrači imali i po tri treninga dnevno. Pojedinci su trenirali sa kadetskim timom, zatim juniorskim, a Ćurčić i Andrić su nastupali i za Čačak 94. Takođe, nekoliko košarkaša je bilo priključenom i seniorskom sastavu Borca. Ako na to dodamo po dve utakmice nedeljno, plus putovanja, dobijamo enormni napor mladih igrača. Ali mislim da se trud isplatio – smatra Pejanović.

Dokaz da se u Borcu dobro radi jeste činjenica da je nekoliko igrača juniorskog, kadetskog i pionirskog sastava pozvano u reprezentaciju.

Čak šest igrača iz našeg juniorskog pogona je priključeno reprezentaciji, a bilo bi ih sedam da se nije povredio Janković. To dokazuje da smo na dobrom putu. Takođe, to je velika satisfakcija momcima i motiv za još bolji rad. A naravno i nama trenerima, kao i svima u klubu, počevši od Raška Bojića, kordinatoru mlađih selekcija. Sve je to pokazatelj da radimo dobar posao. Sve u svemu, moramo biti ponosni na tu decu – rekao je Pejanović.

Naravno, uspeh tima je, pre svega, zasluga trenera.

To što je juniorski sastav vicešampion države dokaz je da naši igrači poseduju kvalitet. A moram da budem zadovoljan i činjenicom da sam jedan od retkih trenera koji je imao priliku da jednu generaciju vodi od mlađih pionira do juniora. Čini mi se da je taj podatak veoma bitan kada govorimo u uspesima ove generacije. Moje je da se trudim i dajem sve od sebe da decu usmerim na pravi put. A izgleda da nam dobro ide – istakao je šef struke juniorske ekipe.

Što se tiče daljih planova…

Moji lični planovi vezani su za Borac, a nadam se da će tako ostati i u budućnosti. A što se tiče planova kluba, tu se ništa neće menjati. Prioritet i dalje ostaje dobar rad sa mladim igračima i stvaranje košarkaša za prvi tim Borca. A ako se ponovo sklope kockice i ostvarimo dobar rezultat, svi koji iskreno vole Borac biće još srećniji, uključujući i mene – završio je Miloš Pejanović.

Izvor: Kablarnet.rs/Nikola Minović

Prethodni članakDeminerske ekipe MUP-a pregledaju škole zbog dojava o postavljenim bombama
Sledeći članakBez hospitalizovanih kovid pacijenata u Opštoj bolnici, u Čačku samo jedan novozaraženi

2 KOMENTARA

OSTAVITE ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here