Počela izgradnja parkinga kod bolnice, kapaciteta 150 parking mesta

5
1947

ČAČAK – U krugu čačanske Opšte bolnice počela me izgradnja parkinga. Na površini nešto manjoj od 5.000 kvadratnih metara biće obezbeđeno oko 150 parking mesta, od čega je deset odsto planirano za osobe za invaliditetom.

 

Na zahtev direktora Opšte bolnice prim. dr Dejana Dabića, gradsko rukovodsto je uputilo zahtev Vladi RS, koja je obezbedila 22 miliona dinara za ovu investiciju. Za javnu rasvetu, obeležavanje i ostale nedostajuće infrastrukturne elemente, oko osam miliona dinara biće obezbeđeno iz gradske kase.

Parking je počeo da se gradi pre dva dana, i očekujemo da će u velikoj meri olakšati funkcionisanje pacijentima i onima koji dolaze u posetu. Novi projekat za izgradnju bolnice je u završnoj fazi, i kada počne prva faza izgradnje Hirurške bolnice koja će se prostirati na 24.000 kvadratnih metara, novi parking će služiti za posetioce i ove ustanove – rekao je Todorović, koji je danas sa rukovodstvom bolnice obišao radove.

Da će novi parking značajno uticati na lakše funkcionisanje i zaposlenih, ali i građana koji posećuju ovu sekundarnu zdravstvenu ustanovu, potvrdio je direktor Opšte bolnice dr Dejan Dabić.

Bolnica je paviljonskog tipa i vrlo je teško organizovati parkinge ispred svakog odeljenja i svake službe. U svakodnevnom radu bilo je dosta problema upravo zbog nedostatka parking mesta i za kretanje naših službenih vozila, kao i saniteta kroz krug Opšte bolnice, a često i vozila policije i vatrogasaca kada je to potrebno. Sve to će biti olakšano i rešeno izgradnjom novog parkinga – rekao je dr Dabić.

Ovom prilikom je naglašeno da se pored ulaganja u infrastrukturu Opšte bolnice, značajno investira i u medicinsku opremu, kako bi se olakšalo i ubrzalo lečenje pacijenata, ne samo iz Čačku, već iz čitavog regiona.

Gradonačelnik Todorović naglasio je da se intezivno radi na osavremenjavanju opreme i nabavci magnetne rezonance, sa kojom bi se oformilo kompletno Radiološko odeljenje sa Angio salom, ultrazvučnim aparatima i skenerima.

Izvor: Morava info

Prethodni članakTreba li još neko da pogine? Već nestale table upozorenja sa visećih mostova na Moravi
Sledeći članakIstraživanje: Većina građana protiv sankcija Rusiji, ali…

5 KOMENTARA

  1. Kako doći do doktora direktore Dabiću? Ili ih nemamo ili je teško doći do ovih koje imamo. I kad dođemo do njih slaba vajda. Nepristupačni su, neljubazni. Mnogi nisu za tu profesiju. Možda sam omašio temu ali moram skrenuti pažnju. Doduše ceo grad o ovome zna.

  2. Slavenko, natrag u selo. Zelenila i vrzine kolko hoćeš. Meni o mnogima treba parking i to tik uz bolnicu. Zbog bolesti od koje bolujem. I mnogo me nerviraju ovi komentatori koji su se uhvatili zelenula ko pijan plota. Po meni ga u gradu Čačku ima dovoljno. Kao svugde u svetu.

OSTAVITE ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here