Počele prijave za turističke vaučere za odmor u Srbiji

0
227

Građani Srbije od 1. januara mogu da se prijave za vaučere za ovogodišnji odmor u Srbiji.

Vaučere je država obezbedila radi podsticanja unapređenja turističkog prometa domaćih turista, za šta je iz budžeta izdvojeno 500 miliona dinara.

Predviđeno je da se 100.000 vaučera u vrednosti od po 5.000 dinara, može koristiti u trajanju od najmanje pet noćenja izvan grada, opštine, odnosno mesta prebivališta ili mesta studiranja korisnika vaučera, sve do 20. novembra 2022.

Vaučerom se mogu platiti isključivo usluge smeštaja, a ne ishrana, piće, zdravstvene i druge usluge ili boravišna taksa.

Vaučere mogu dobiti penzioneri, studenti, nezaposleni na evidenciji Nacionalne službe za zapošljavanje, korisnici prava na dodatak za pomoć i negu drugog lica, zaposleni sa primanjima koja ne prelaze 70.000 dinara mesečno, ratni vojni invalidi i civilni invalidi rata sa primanjima ne većim od 70.000 dinara, korisnici prava na naknadu na porodičnu invalidninu po palom borcu, nosioci aktivnog porodičnog poljoprivrednog gazdinstva.

Procedura prijavljivanja ista je kao i ranije, pa se zahtevi predaju na šalterima pošta, pri čemu je neophodno imati potvrdu o primanjima.

Za penzionere to je poslednji penzijski ček, za zaposlene potvrda o zaposlenju i ostvarenoj zaradi isplaćnoj u mesecu koji prethodi onome kada se podnosi prijava, a za studente uverenje sa fakulteta kojim dokazuju da studiraju u tekućoj školskoj godini.

Kako je precizirano, prijava će se primati zaključno sa 15. oktobrom 2022. godine, a potencijalni korisnici su u obavezi da na šalterima JP „Pošta Srbije“ podnesu prijave najkasnije 30 dana pre početka realizacije aranžmana. Smeštaj može da se rezerviše kod ugostitelja koji su se prijavili za učešće u projektu.

Celokupan postupak prijave, rezervacije i podnošenja zahteva za refundaciju sprovodiće se preko centralno-informacionog sistema u oblasti ugostiteljstva i turizma (eTurista), zbog čega je neophodno da ugostitelj bude evidentiran u ovom sistemu.

Lista ugostitelja koji učestvuju u realizaciji šeme dodele vaučera biće objavljena na internet prezentaciji ministarstva trgovine, turizma i telekomunikacija i biće dva puta sedmično ažurirana.

Izvor: Beta

Prethodni članakPlan detaljne regulacije prvi korak do rekonstrukcije Disove rodne kuće, problem prave devet naslednika
Sledeći članakU 2021. najveća smrtnost u poslednjih 75 godina

OSTAVITE ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here