Počinje 62. Sabor trubača u Guči

0
347
Foto: MNA/Miloš Lukić

GUČA – Dragačevski sabor trubača počinje danas, ali su brojni gosti stigli u Guču u protekla dva dana jer je u varošici već počeo bogat predsaborski program.

U toku su poslednje pripreme za svečano otvaranje sabora. Još uvek se ne čuju trube, ali gotovo do ranih jutarnjih sati uživalo se uz zvuke trube i u posebnoj atmosferi i uz domaće specijalitete.

Sabora zvanično počinje danas u 11 časova u centru Guče kod spomenika trubaču. Šezdesetdrugi put na jarbolu će se zavijoriti saborska zastava i čuti himna Sa Ovčara i Kablara.

Svi smeštajni kapaciteti u Guči su zauzeti, ali i u okolini, kao i u Čačku. Stigli su i strani gosti i kako kažu iz turističke organizacije, ove godine najbrojniji su Španci.

Svi smo spremni, da kažem, za ovu manifestaciju. Smeštajni kapaciteti su svi popunjeni. Domaćin našeg sabora je proslavljeni odbojkaš Željko Tanasković, tako da očekujemo i jedan dobar sabor, čak možda i bolji od prošle godine – navodi Milija Milenković, član Saborskog odbora.

Predsaborski dani su počeli u sredu i održana su dva velika koncerta. Danas najpre kreće takmičenje mladih orkestara na pozornici Kulturnog centra, dodaje Milenković.

Zatim posle toga se selimo na glavni stadion, gde će koncert održati majstor trube Dejan Petrović, kao i prošlogodišnji, odnosno veliki koncert svih finalista prošlogodišnjeg Sabora trubača – kaže on.

Ove godine će se takmičiti 17 trubačkih orkestara koji su prošli predtakmičenja.

Izvor: RTS

Prethodni članakProglašena najzdravija biljka na svetu
Sledeći članakU Katrzi preticao preko pune linije i prekoračio dozvoljenu brzinu za 112km/h

OSTAVITE ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here