Počinje prijavljivanje mladih za program “Moja prva plata“

3
384

Od ponedeljka, 13. novembra, do srede, 6. decembra, kako je objavila Nacionalna služba za zapošljavanje, trajaće prijavljivanje mladih za učešće u programu “Moja prva plata“.

Poslodavci će od 7. do 22. decembra birati kandidate među prijavljenim zainteresovanima na portalu “Moja prva plata“, a najkasnije do 29. decembra biće objavljena konačna lista poslodavaca sa brojem izabranih izvršilaca na oglašenim radnim pozicijama. Zaključivanje ugovora između Nacionalne službe za zapošljavanje, poslodavaca i izabranih kandidata, kojima se uređuju međusobna prava i obaveze, biće obavljeno od 1. do 19. januara sledeće godine, a u tom periodu mora početi i sprovođenje ovog programa.

Program se sprovodi kod poslodavaca u privatnom ili javnom sektoru, a osposobljavanje za rad traje devet meseci. Za vreme obuke mladima sa završenom srednjom školom obezbeđena je mesečna novčana naknada od 28.000 dinara, a onima sa fakultetskim obrazovanjem 34.000 dinara.

Izvor: Politika

Prethodni članakUmetnička asocijacija “artterror“ predstavlja sedam video radova
Sledeći članakEksplozija plinske boce u okolini Gornjeg Milanovca, jedna osoba prebačena u bolnicu

3 KOMENTARA

  1. Najbolje,, deco sedite kod kuce, ne radite nista, blejite. Moj savet je da radite bilo sta. Tako sticete radne navike. I uvek ucite. Pa ce jednog dana da se to
    isplati. Najgore je ne raditi.

OSTAVITE ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here