POKS: Dmitrić podnela ostavku dva meseca pre kraja mandata jer ju je SPS ucenio

1
709

ČAČAK – Čačanska organizacija Pokreta obnove Kraljevine Srbije (POKS) oglasila se povodom smene na poziciji načelnika Gradske uprave za urbanizam u Čačku.

Saopštenje prenosimo u celosti:

Dragi Čačani, braćo i sestre, koliko smo za vreme komunizma bili partijska država, toliko smo i danas. To se savršeno vidi na najnovijem primeru čačanskog SPS-a koji je naterao gospođu Vesnu Dmitrić da podnese ostavku na mesto načelnice urbanizma. I to ne zato što nam u gradu vlada urbanistički haos i što na svakom ćošku nikne neka nova „krmača“, već da bi se SPS dodvorio SNS-u i kupio svoje mesto u narednoj vlasti. I to na foru, jer je gospođi Dmitrić svakako isticao mandat za dva meseca, pa sama ostavka ne znači ništa, dok SPS nema nikakve ingerencije nad ovom upravom jer vlast niti je formirana, niti je naprednjacima SPS potreban za formiranje vlasti.

A kakve „krmače“ niču u našem gradu najbolje se vidi kada prodjete ulicom Kneza Miloša, koja je cela predviđena za gradnju zgrada. Pa sad zamislite još nekoliko takvih „krmača“ tik uz ulicu, gde im mesto u nekom urbanistički uređenom gradu svakako ne bi bilo. „Krmača“ je inače u arhitektonskom slengu naziv za nezgrapnu zgradu, neuklopljenu u ambijentalnu celinu, nemaštovitog izgleda, često umetnutu među porodičnim kućama, sa maksimalno iskorišćenim kvadratima za prodaju, uz minimalno zelenila i adekvatnog parking prostora, gde malo duži automobil u garažu neće ući bez češanja.

U svakom slučaju o urbanističkom haosu u Čačku sve se zna, zna se dosta i o partijskoj državi, a poslednja iznuda ostavke Vesne Dmitrić u finišu mandata od strane čačanskih socijalista samo je podsetila građane na to kako izgleda partijska trgovina izbornim plenom.

Zato su u Kraljevini Srbiji na odgovornim funkcijama bili Stepa Stepanović, Živojin Mišić, Ivo Andrić, Ivan Meštrović, Branislav Nušić, Slobodan Jovanović, Nikola Pašić… a danas je ministar spoljnih poslova estradni zabavljač – amater Ivica Dačić. Živeo Čačak, živela Kraljevina Srbija!

POKS Čačak

Prethodni članakTodorović: Vesna Dmitrić profesionalno obavljala posao, podnošenje ostavke njen lični čin
Sledeći članakKoronavirus potvrđen kod još 11 osoba iz Čačka

1 KOMENTAR

  1. Ko su ovi Poksovci…šlihtare.

    Za vreme Kraljevine ratnici iz prodjenih rstova su morali da prosjače…a pred drugi rat žandarmi su bili litiju u sred prestonice zbog konkordata…

    Poksovci svaštare ,ugurani da zvocaju bezveze

OSTAVITE ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here