Poplavljeni: Molbe gradskim vlastima nemaju efekta, građani ponovo sa strepnjom gledaju u nebo

18
1739

ČAČAK – Udruženje “Poplavljeni 1965. i 2014.“ oglasilo se povodom nerešavanja njihovog dugogodišnjim problema i ponovne opasnosti od izlivanja vodotokova.

Saopštenje prenosimo u celosti:

Nakon potresnih scena, koje proteklih dana gledamo iz Nemačke i Belgije, ne možemo, a da se ne oglasimo i izrazimo svoju zabrinutost za bezbednost građana Ljubić keja, Sajmišta, Suvog brega i Suve Morave.

Nakon 7 godina, koje su uglavnom protekle u praznim obećanjima i očiglednom nerazumevanju ili totalnoj nezainteresovanosti gradskih vlasti, da urade obećane projekte u cilju sprečavanja budućih katastrofalnih situacija usled velikih kiša (crpna stanica i zacevljivanje kanala), građani koji žive na levoj obali Zapadne Morave, sa strepnjom ponovo gledaju u nebo i mole Boga da im se 2014. godina ne ponovi (jer molbe gradskim vlastima odavno nemaju efekta).

Slike koje vidimo po Evropi jasno pokazuju da su klimatske promene toliko velike, da više ne treba voditi polemiku oko toga da li se klima promenila ili ne. Stogodišnje kiše su postale redovna pojava svake godine. Svako iole normalno društvo se za te promene već uveliko sprema, a mi sedam godina vodimo polemiku sa vama i dokazujemo da li smo ugroženi ili ne.

A šta ako se u narednim danima silna voda sa neba slije u naš grad i okolinu? Da li smo mi na levoj obali Zapadne Morave sigurni? Vlast i glavni pregovarač vlasti sa nama, Milan Bojović, nisu našli za shodno ni da se oglase u ovom trenutku i da smire zabrinute građane. Doduše razumemo ih, grade autoputeve, imaju probleme sa građanima koji blokiraju puteve, koji se bune zbog seče šume na Spomen parku, koji negoduju zbog vađenja šodera i uništavanja reka, uništavanja seoskih puteva itd. Razumemo mi da imate probleme na sve strane, da naš problem nije jedini, ali vi jednu stvar zaboravljate: vi ste tražili od građana glas da bi ste rešavali naše probleme, a sada vam smeta što se žalimo.

Niste vlast dobili da bi ste samo asfaltirali puteve po selima i krpili rupe istim tim asfaltom, sadili cveće i drveće po gradu i time se hvalili kao da ste izmislili toplu vodu. Dobili ste vlast jer ste obećali građanima i da ćete im izgraditi crpnu stanicu još 2016. godine, kada to nije uradila bivša vlast. Sada je 2021. godina, a crpne stanice i bezbednosti za nas još uvek nema. Kako to da dve godine ne možete da uradite projekat za crpnu stanicu, a za “Lidl“ ste ga uradili za manje od mesec dana? Da li je strani investitor preči od građana koji vam plaćaju poreze, od kojih punite budžet grada i primate plate?

PS: Kada smo imali predstavnika u skupštini grada, rekli ste da nas ne zanima rešavanje problema, već da nam je cilj da se bavimo politikom. Šta je sada problem, kada ga nemamo? I najvažnije pitanje: ako se sutra izruči ogromna kiša, šta nam je raditi?

Prethodni članakDukanac: Radili smo planski i uspeli, Ivana se upisala u istoriju srpske atletike! (FOTO, VIDEO)
Sledeći članakIvana četvrta u trci na 200 metara

18 KOMENTARA

 1. Kada neko gaji mržnju prema ljudima koji su poplavljeni, samo zato što je zaluđen politikom mržnje svog lidera koji je hteo da pobije 100 Muslimana za jednog Srbina, onda to govori o njegovoj poremećenosti koja je za ozbiljno lečenje.

 2. Ovaj Sretenovic sve nesto obilazi ko kisa oko Kragujevca. Stidljivo napada kao onog veselog Milana Bojovica, samo nikako ne sme da pomene svog rodjaka Miluna.

  • E moj Milane, kolika si ti kukavica. Prozivaš ljude, a ni imenom i prezimenom ne smeš da staneš iza komentara. A ti Milune, pogledaj kako ti tvoj saradnik zabija nož u leđa i baca krivicu na tebe. Dobre si ljude primio u stranku, alal ti vera.

 3. Ovde je tema poplava,a ne ko je raponja,Boško,napredni kejovci ili gulašijada.Ubi nas politika i ološ iz gradske skupštine.

  • Prijatelju POLITIKA i pare ukinuše kod ljudi razum!
   Valjda je nebitno ko predloži dobro rešenje, treba ga prihvatiti i ići dalje a ne kopati sebi jamu u koju će taj isti sutra upasti.
   Nedavno je počelo čišćenje brane u Parmencu od šljunka i nanosa i umesto da se podrži (bez obzira kuda se tera materijal) društvo za zaštitu žaba i punoglavaca se usprotivi zdravoj pameti i privođenja nameni brane – da primi višak vode i da zaštiti prelivanje vode u Prijevor a samim tim i Kej. I šta sad ti isti će da dižu galamu što se voda preliva… Tužno i jadno.
   Ostavimo se politike i politikanstva i dajte da svako u svome „dvorištu“ uradi sve što može za dobrobit svih.
   Ja toliko! Ko razume – razume.

 4. Pa i Boško nije u skupštini pa i dalje je predsednik Dveri. Tako isto i taj vaš smešni lik. Nije u skupštini zato što nisu izlazili na izbore, inače je zadrti dverjanin.

 5. Ti da keja ne lupetaj svasta nego po sendvic u ispostsvu kod Lala i Sase Kljaljvica ako jos ima sendvica da znas o cemu se prica bilo bih ti bolje

  • Kejovac verovatno lajcaš sa nekog sprata solitera ili zgrade,misliš da ti ne može voda ništa jel,e moj ti,pomoli se Bogu i nemoj misliti da si zaštićen od nesreća prirodnih!

OSTAVITE ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here