Potpisan ugovor: Čačak dobio 44,5 miliona za energetsku sanaciju kuća i stanova

6
1825

ČAČAK – Danas su u Aranđelovcu gradonačelnicima i predsednicima 151 jedinice lokalne samouprave svečano dodeljeni ugovori u okviru Nacionalnog programa energetske sanacije stambenih zgrada, porodičnih kuća i stanova, u prisustvu potpredsednice Vlade i ministarke rudarstva i energetike prof. dr Zorane Mihailović. U ime Grada Čačka ugovor je potpisao gradonačelnik Milun Todorović.

Čačku će, shodno ugovoru, od Ministarstva rudarstva i energetike pripasti 44.950.000 dinara, što je i najveći dodeljeni iznos jednoj lokalnoj samoupravi.

U budžetu Grada Čačka za 2022. godinu obezbeđena su sredstva u iznosu od 44.950.000 dinara za sufinansiranje energetske sanacije stambenih zgrada, porodičnih kuća i stanova zamenom fasadne stolarije, zamenom termičkog omotača objekta, zamenom postojećeg grejača prostora (kotlova) efikasnijim i ugradnjom solarnih panela, tako da će ukupan budžet za poboljšanje energetske efikasnosti, po ovim stavkama, iznositi gotovo 90 miliona dinara.

Kako je saopšteno iz kabineta gradonačelnika,sSvi budući koraci i pravila u realizaciji navedenog Programa biće tehnički detaljno utvrđeni i precizirani u saradnji sa nadležnim ministarstvom i primenjivani na sve jedinice lokalne samouprave kojima su sredstva na javnom pozivu odobrena. Nakon potpisivanja ugovora o realizaciji programa sa Ministarstvom rudarstva i energetike, očekuje se usvajanje potrebnih pravilnika i tekstova javnih poziva sa detaljno utvrđenim kriterijumima od lokalnih samouprava.

Najpre će biti objavljen javni poziv za privredne subjekte (direktne korisnike-dobavljače) za sve mere, a nakon izbora privrednih subjekata biće objavljen javni poziv za građane (krajnje korisnike) i ovo je ujedno poziv za sve naše sugrađane da učestvuje u realizaciji Programa energetske sanacije, imajući u vidu činjenicu da je Grad Čačak u svom budžetu planirao najveća finansijska sredstva za ovu namenu, a i od Ministarstva je podržan sa sredstvima u istom iznosu, tako da se očekuje da će značajan broj građana biti finansijski podržan prilikom učešća u predviđenim merama energetske efikasnosti – izjavio je gradonačelnik Čačka Milun Todorović.

Izvor: Morava info

Prethodni članakĐilas: SNS na 48% glasova, Ujedinjeni za pobedu Srbije na 27%
Sledeći članakAgonija kamiondžije iz Čačka: Platio sam život 200 evra, bili smo bez hrane i vode

6 KOMENTARA

  • E mog poluinteligentu, toliki novac je bio predviđen gradskim budžetom za 4 godine. Potrošen je na šta je trebalo. Sigurno nije na slanje mrtvačkih sanduka. Bolje ćuti i sakri se od Interpola. Pašćeš kad tad.

   • Gospodine G.N umesto da sirite lazi bolje objasnite narodu na sta je Milun potrosio 133 miliona evra? Porezi dignuti,nameti dignuti da bi gospodin se razbacivao sa tudjim parama !

    • Ne znam ko ti je taj GN, ali znam da ti jesi lice sa poternice moj Žeks. U Srbiju više nećeš priviriti, ćapićete kad tad. Čeka te ćorka.

     • Kad vec pisete pisite istinu, ja nemogu u Srbiji trenutno zbog Livada gde sam prozvao Miluna i investitora i zbog KP djuke i gvozden n. koji kazu da ja lazem o njima. Drugo vi nikako da odgovorite gde je tih 133 miliona evra potroseno !

OSTAVITE ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here