Predstavnici gradskog rukovodstva proslavili Savindan sa đacima u dve osnovne škole

1
1233

ČAČAK – Gradonačelnik Čačka Milun Todorović je danas, na školsku slavu Svetog Savu, sa svojim saradnicima posetio OŠ “Milica Pavlović“, kao i izdvojeno odeljenje OŠ “Stepa Stepanović“ u Miokovcima.

Savindan je, kako se navodi u saopštenju iz kabineta gradonačelnika, i ove godine obeležen skromno, uz manje priredbe učenika i rezanje slavskog kolača, zbog epidemiološke situacije.

Kako je istaknuto, Osnovnu školu “Milica Pavlović“ pohađa više od 1.300 učenika, dok je u izdvojenom odeljenju škole u Miokovcima ukupno 19 đaka i predškolaca, koji pripadaju PU “Radost“.

Direktorima, zaposlenima i đacima gradonačelnik Todorović je poželeo srećnu slavu.

Najveće je zadovoljstvo biti u prisustvu naših najmlađih sugrađana, kojima od sveg srca čestitam njihovu slavu, ali i nastavnicima i roditeljima naših učenika. Svima, pre svega, želim dobro zdravlje i da naredne godine slavimo bez epidemioloških mera koje su sada na snazi – rekao je Todorović.

On je u Miokovcima podsetio da će Grad uvek, na isti način, brinuti i o gradskim i o seoskim školama.

Trudimo se da, pre svega, ulažemo što više za sve ono što je neophodno za moderno učenje. Nastavićemo da jednako izdvajamo sredstva za seoske, kao i za gradske škole, i ove godine počećemo rekonstrukciju fiskulturne sale u Gornjoj Gorevnici, koja je stara više od 40 godina. Takođe, završavamo fiskulturnu salu u Bresnici i Donjoj Trepči, kao i projekat za izgradnju sale u Trnavi. Ove godine počinjemo izgradnju sale za Ekonomsku školu, a aktivno se radi na dokumentaciji za projekat fiskulturne sale u Gimnaziji – podsetio je Todorović.

Navedeno je i da je Grad Čačak je za ovu godinu iz gradske kase opredelio oko 380 miliona za osnovno i 144 miliona za srednje obrazovanje.

Izvor: Morava info

Prethodni članak“Telenor Srbija“ u martu menja ime
Sledeći članakObradović kreće u trku za predsednika države pod sloganom “Srcem za Srbiju“

1 KOMENTAR

OSTAVITE ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here