Preduzetništvo za mlade: Besplatne radionice za Čačane

1
214

ČAČAK – Kancelarija za mlade Čačak kao lokalni partner učestvuje u projektu “Preduzetništvo 101 za mlade iz NEET grupe“, koji sprovodi Asocijacija za afirmaciju kulture, uz finansijsku podršku Evropske Unije i Fondacije Ana i Vlade Divac.

Kako se navodi, cilj projekta je da osnaži mlade iz NEET grupe da naprave prve korake u svojoj karijeri i da započnu sopstvene biznise, kao i edukacija i informisanost o osnovama preduzetništva.

Kroz jednodnevne radionice, ali i mentorskom podrškom, radiće se direktno s mladima iz Šapca, Leskovca, Pirota i Čačka, a potom će se pokrenuti i platforma za učenje koja će biti javno dostupna, a vezana za teme preduzetništva i zapošljivosti mladih.

Učestvovanje u projektu je višestruko korisno i besplatno. Radionice će se sprovesti u subotu 16. jula u prostorijama Startap centra (Trg narodnog ustanka 2) u Čačku. Prijave su otvorene do četvrtka 14. jula i to putem sledećeg linka Prijava za radionice .

NEET populaciju čine mladi koji su nezaposleni, nisu u procesu obrazovanja ili obuke. Drugim rečima, to su mladi od 17 do 30 godina koje se ne nalaze u obrazovnom procesu, niti svakodnevno obavljaju posao. Među mladima nezaposlenost predstavlja jedan od najrasprostranjenijih problema. Pored visoke stope nezaposlenosti, neaktivnost mladih je, takođe, na izuzetno visokom nivou. Kao organizacija koja se godinama bavi omladinskim aktivizmom i preduzetništvom mladih, prepoznali smo ovaj problem. Pozivamo mlade da iskoriste priliku i prijave se za učešće na radionicama koje će im doneti višestruku korist – poručuju iz Kancelarije za mlade.

Izvor: Morava info

Prethodni članakOtvaranje tradicionalne izložbe “Mladi 22“
Sledeći članakOdličan nastup Čačana na državnom finalu Sportskih igara mladih, tri ekipe putuju u Split

1 KOMENTAR

  1. Moram da pohvalim ovakvu inicijativu jer mladima bez dovoljno radnog iskustva ovakvo usavrsavanje moze mnogo znaciti prilikom dobijanja prvog posla.

OSTAVITE ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here