Prekinuta blokada regionalnog puta kod Lučana, nastavljena u Pakovraću

3
545
Foto: N1/N. Božović (Arhivski snimak)

ČAČAK, LUČANI – Blokada regionalnog puta kod Lučana je obustavljena jer je lokalna samouprava sanirala rupe koje su lokalnim putevima napravljene tokom izgradnje auto-puta, a blokada magistralnog puta u selu Pakovraće kod Čačka nastavlja se i dalje.

Prema rečima meštana sela Lisice i Negrišori, blokada regionalnog puta Čačak-Lučani prekinuta je jer su ispunjeni zahtevi za asfaltiranjem rupa na lokalnim putevima, a počeli su i radovi na sanaciji makadamskog puta od 1,5 kilometara koji prolazi kroz njihova sela.

Oni su pre 19 dana zaustavili radove na izgradnji deonice auto-puta tako što su na regionalnom putu Čačak-Lučani zaustavljali kamione i druga vozila izvodjača radova a ostala vozila su propuštali.

Meštani Pakovraća danas deveti dan za redom blokiraju magistralni put za vozila izvodjača radova na izgradnji auto-puta, dok ostala vozila propuštaju i 29. dan blokiraju firmu „Cemprom“ za proizvodnju betona koji se koristi za izgradnju tog put

Oni su rekli agenciji Beta da će blokade magistralnog puta i firme za proizvodnju betona trajati dok im ne bude isplaćena zemlja koja im je oduzeta za izgradnju auto-puta i da i dalje „čekaju odgovor“ od Vlade Srbije na njihove zahteve

Istakli su da direktor Putevi Srbije Zoran Drobnjak još uvek nije ispunio obećanje koje je dao pre sedam dana kada ih je posetio na blokadi.

Drobnjak je tada obećao da će se založiti u Vladi Srbije da im se isplati oduzeta zemlja po presudi Opštinskog suda, odnosno da „Putevi Srbije“ odustanu od žalbe pred Višim sudom na presudjenu cenu, čime bi se sudski procesi, koji traju više od dve godine, okončali.

Opštinski sud je presudio da se meštanima Pakovraća zemlja, koja im je oduzeta za izgradnju auto-puta, isplati po ceni od 1.200 do 1.400 dinara po kvadratnom metru, na šta su „Putevi Srbije“ uložili žalbu Višem sudu.

Prema rečima meštana, prvobitna cena koja im je ponudjena za kvadratni metar oduzete zemlje bila je od 30 do 200 dinara, zbog čega su se oni žalili.

Izvor: Beta

Prethodni članakČačanin zbog povrede propušta Evropsko prvenstvo
Sledeći članakNajbolji igrač napustio Borac, ostaje u ABA ligi

3 KOMENTARA

OSTAVITE ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here