Prezentacija projekta “Znanjem do posla“ u NTP Čačak

0
180
Foto: E2E promo

ČAČAK – U Naučno-tehnološkom parku u Čačku danas je predstavljen javni poziv za poslodavce – “Trening platforma za obuke na radnom mestu“, u okviru osmogodišnjeg partnerskog projekta vlada Švajcarske i Srbije “Znanjem do posla“.

Projekat “Znanjem do posla“ (E2E), kako je istaknuto, stvara preduslove za brže zapošljavanje mladih, a u aprilu ove godine objavljen je četvrti po redu javni poziv za poslodavce “Zaposleni po meri Vašeg biznisa“, za koji je izdvojeno 75 miliona dinara.

Od 2016. godine ovaj projekat pomaže kompanijama da pronađu kvalifikovane zaposlene, a mladima da nađu dobar posao i do sada je obuke na radnom mestu prošlo 1.678 mladih, a više od 77 odsto mladih se odmah zaposlilo. U obukama su učestvovale 132 kompanije i 30 partnera iz javnog sektora i civilnog društva – rečeno je na prezentaciji.

Info danu i prezentaciji projekta prisustvovali su predstavnici kompanija iz Čačka i Mirjana Đoković, pomoćnica gradonačelnika Čačka. Grad Čačak je od 2020. godine uključen u ovaj projekat, nakon što je u oktobru 2020. godine potpisan sporazum o zajedničkoj podršci na podizanju zapošljivosti mladih kroz organizaciju obuka na radnom mestu kod poslodavaca sa teritorije Čačka.

Ovo je četvrti poziv objavljen u okviru E2E projekta, koji je podržala Švajcarska, čija je ukupna vrednost 28,7 miliona evra.

Izvor: Morava info

Prethodni članakViše od 600 prijavljenih takmičara za “Wild West“ trku sa preprekama u Ovčar Banji
Sledeći članakDveri: Spomenik Draži Mihajloviću, izmeštanje Josipa Broza u Kumrovec, zabrana gej parade na 100 godina

OSTAVITE ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here