Promotivnom turom kroz Čačak u nedelju će biti obeležen Međunarodni dan turističkih vodiča

0
516

ČAČAK – Međunarodni dan turističkih vodiča, 21. februar, biće obeležen i u Čačku, najavljuju iz Turističke organizacije ovog grada.

Udruženje turističkih vodiča Čačka, i uz podršku Turističke organizacije i ustanova kulture Čačka, u nedelju 20. februara, za sugrađane i goste Čačka, organizuje promotivnu turu koja će početi u 11.00 časova na Gradskom trgu, ispred Informativnog centra TOČ-a.

Šetnja uz stručno vođenje licenciranih turističkih vodiča i posetu turističkim lokalitetima trajaće do 13.00 časova. Planirana je poseta arheološkom lokalitetu Rimske terme, Narodnom muzeju, Umetničkoj galeriji “Nadežda Petrović“, Crkvi Vaznesenja Hristovog. Biće reči i o najavama i novim sadržajima koji se pripremaju povodom izbora grada Čačka za Nacionalnu prestonicu kulture 2023. godine – navode iz Turističke organizacije Čačka.

Međunarodni Dan turističkih vodiča obeležava se od 1990. godine, a cilj je, kako se ističe, da se lokalnom stanovništvu i turistima na odgovarajući način, predstave prirodne vrednosti i kulturno-istorijsko nasleđe grada ili mesta. Takođe, cilj je i da se ukaže na značaj turističkih vodiča i profesionalnog pristupa u predstavljanju ovih vrednosti.

Izvor: Morava info

Prethodni članakSa analize stigli rezultati 474 uzorka iz Moravičkog okruga, sve bolja epidemiološka situacija
Sledeći članakTroje Čačana na listi za poslanike SPS-a, Sanja Ćalović na broju 33

OSTAVITE ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here