Protest prosvetnih radnika u Čačku: Ocena za Vladu – sedi jedan!

6
1428

ČAČAK – U današnjem, trećem štrajku Unije sindikata prosvetnih radnika Srbije u poslednje dve nedelje, učestvovalo je svih 28 škola u kojima je Sindikat obrazovanja Čačka (SOČ) većinski.

U 22 škole zvonilo je na 30 minuta, dok je u šest škola zvonilo na 45 minuta, ali su članovi SOČ-a i kolege koje nisu članovi, a podržavaju štrajk, izlazili su na 30 minuta od početka nastave – kažu u SOČ-u.

Predstavnici ove sindikalne organizacije održali su danas protestni skup ispred čačanske Gimnazije.

U predvečerje izbora želimo da podsetimo Vladu na sve ono što je obećala i potpisala. To je ona, koju je vodio Aleksandar Vučić 2015. godine. On je parafirao sporazum sa sva četiri reprezentativna sindikata. U Srbiji nema socijalnog dijaloga, ali mi nećemo odustati. Ocenićemo Vladu i ministre koji su bili i koji jesu od 2015. godine jedinicom. U odeljenju bi to bilo sedi – jedan – izjavio je predsednik SOČ-a Vladimir Adžić.

Izvor: Morava info

Prethodni članakProfesorka OŠ “Milica Pavlović“ u timu Srbije na Internacionalnom obrazovnom festivalu u Pragu
Sledeći članakUčenici škole u Preljini zasadili 15 stabala voća, vrt nazvali po prerano preminuloj profesorki

6 KOMENTARA

  1. Kako to izracuna majke ti?Ako je tako odmah se doskoluj pa da i ti za ta tri sata imas solidnu platu.I jos jedan savet nikom ovo ne kazuj da uletis medju prvima,osecam bice guzve.

    • Sedmično pun fond je 20 časova. Znači 4 časa dnevno od 45 minuta je 180 minuta. To je 3 sata. Jednog nastavnika u osnovnoj školi kada sam bio đak stalno je bolela rečenica: „Šta hoćete vi prosvetni radnici? Vi ne radite više od 3 sata dnevno.“ Plus zimski i letnji raspust. Čuvate radna mesta za vašu decu koja studiraju i treba da vas žalim.

OSTAVITE ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here