Prvi put u Čačku umetničko takmičenje “Portret godine“

3
311

ČAČAK – Udruženja Vizuelnih Umetnika Čačak prvi put organizuje manifestaciju “Portret godine“, koja će se 20. novembra održati u Domu kulture u Čačku.

“Portret godine“ je jednodnevno umetničko takmičenje koje okuplja umetnike širom Srbije u vidu dana otvorenog ateljea. Petnaest umetnika imaće pet sati da naslika portret živog modela. Po završetku slikanja radovi će istog dana biti izloženi, te će publika imati priliku da isprati kreativni proces umetnika od praznog platna do izložbe.

Ovo je nešto novo ne samo za Čačak, već za celu Srbiju. Cilj nam je da širu javnost upoznamo sa procesom stvaranja umetničkog dela, kao i da Čačak stavimo na kulturnu mapu Srbije sa jednim nesvakidašnjim umetničkim događajem za koji se nadamo da će postati tradicionalan i iz godine u godinu privlačiti sve veći broj umetnika, a i posetilaca – navode organizatori.

Umetnici će slikati 11 do 16 sati, a pobednički portret biće proglašen u 17.

Izvor: Morava info

Prethodni članakKovačević: Izgradnjom pristupne saobraćajnice do petlje Takovo otvoriće se nova perspektiva razvoja Milanovca
Sledeći članakPovoljnija epidemiološka situacija u Čačku i Moravičkom okrugu: Značajno smanjenje broja novozaraženih

3 KOMENTARA

  1. Ima, ima kulturnih dešavanja. Ali je malo konzumenata ove kulture. Letos je bilo lepota gledati sva dešavanja. Ali mnogima, većini bi odgovarala tzv opa-cupa kultura. Izvinjavam se. Meni ovako odgovara.

  2. I ko sad može da kaže da u Čačku nema događaja iz kulture. Evo npr. ovo takmičenje, vrlo česte izložbe u Galeriji,, Nadežda Petrović“, u Galeriji“ Risim“, vrlo česte promocije knjiga. Ovo je sve u zadnjih 20- ak dana. Sasvim dovoljno za one koji posećuju ove događaje. Veliko hvala.

    • Najviše kukaju da nema kulturnih događaja oni koje kultura uopšte ne interesuje, nego to pričaju u političke svrhe. Slažem se, u Čački ima sasvim dovoljno valitenih kulturnih događaja. Problem je što ima manjak edukovane publike.

OSTAVITE ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here