Prvo poskupljenje gasa već od 1. maja, na jesen i druga korekcija cena

0
172

Generalni direktor “Srbijagasa“ Dušan Bajatović izjavio je da će prvo povećanje cene gasa ove godine biti verovatno od 1. maja i ne veće od 10 odsto, a drugo poskupljenje, ako ga bude, ne pre poslednjeg kvartala 2022, kao i da sigurno ne bi bilo dvocireno.

Foto: Shutterstock

Po računici “Srbijagasa“, a i po onome što je tražio MMF i Svetska banka, a i projekcijama u budžetu i planu poslovanja “Srbijagasa“, biće jedno poskupljenje, mislim, od 1. maja, i neće biti više od 10 odsto – rekao je Bajatović Tanjugu.

Kako kaže, da li će biti i drugog poskupljenja, zavisi od kretanja na berzi.

Trenutno je gas oko 500 evra za 1.000 kubika. Prema naftnoj formuli za dve milijarde kubika gasa, koje dobijamo na osnovu dogovora Vučića i Putina, što su dve trećine naših potreba, trenutna cena je oko 330 dolara. Može da se desi da prihodi “Srbijagasa“ budu takvi i prihodi u privredi, i da nam se pomogne u budžetu, da sledeće poskupljenje bude manje ili da ga možda i ne bude – naveo je on.

Dodao je da drugo poskupljenje gasa sigurno ne bi bilo pre poslednjeg kvartala ove godine i da sigurno ne bi bilo dvocifreno.

Izvor: Tanjug

Prethodni članakNovi domaći film “Indigo kristal“ u Kulturnom centru Čačak
Sledeći članakHronični nedostatak nastavnog kadra: Đacima će moći da predaju svršeni srednjoškolci i majstori

OSTAVITE ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here