Radionica “Inovacioni okvir Srbije i mogućnost finansiranja“ u NTP Čačak

0
123

ČAČAK – Naučno tehnološki park (NTP) Čačak sprovodi projekat “Inovacije i nove tehnologije u MSP u centralnoj i zapadnoj Srbiji“. Na putu ka ostvarenju još boljih rezultata NTP je podržan kroz program Evropske unije za lokalni razvoj “EU PRO Plus, doprinos uravnoteženijem društveno-ekonomskom razvoju“. Jedan od 16 podržanih projekata u ovom pozivu je i projekat NTP Čačak “Inovacije i nove tehnologije u malim i srednjim preduzećima centralne i zapadne Srbije“ koji se realizuje do marta 2023. godine.

Projektnim aktivnostima targetirane su tri razvojne oblasti: razvoj i primena robotike u poslovanju, Data Science and Artificial Intelligence i pristup fondovima za mala i srednja preduzeća. Kroz projekat koji se realizuje do februara 2023. godine, planiran je čitav set aktivnosti za MSP sektor.

Inicijalna obuka “Inovacioni okvir Srbije i EU i mogućnosti finansiranja“ ima za cilj da učesnicima pojasni šta čini inovacioni ekosistem, koji mehanizmi podrške finansiranja inovacija postoje, kao i koje je preduslove neophodno ispuniti za pristup pojedinim fondovima. Učesnici obuke imaju priliku da kroz interaktivan rad razmene iskustva i dobiju odgovore na konkretna pitanja i nedoumice. U narednoj fazi projekta planirano je da 15 MSPP dobije konsultatsku podršku u razvoju svojih inovativnih ideja i pripremi predloge projekata za konkretne pozive za finansiranje – navodi se u saopštenju NTP.

Obuke realizuju treneri MSP konsalting d.o.o. Kraljevo sa dugogodišnjim iskustvom u radu sa MSPP sektorom, Radomir Milovanović i Vesna Pantelić u prostorijama sedišta Naučno tehnološkog parka Čačak u četvrtak, 15. septembra, od 09.00 do 15.00 časova.

Kao rezultati obuka ovog projekta izdvajaju se:
• Treninzi za MSP sektor o povoljnostima u primeni inovacione delatnosti;
• Stručna i tehnička podrška u pripremi projektnih predloga za 15+
• privrednika;
• Mogućnost upotrebe veštačke inteligencije u poslovanju;
• Obuka ključnih zaposlenih u laboratoriji NTP Čačak za robotiku i
• automatizaciju
• Primena i integracija robotike u proizvodnji i poslovanju.

Izvor: Morava info

Prethodni članakPet dana najvećih ušteda u “Vitorog“ salonima!
Sledeći članakViše od 50 novozaraženih u Čačku

OSTAVITE ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here