Radnička solidarnost na delu u pandemijskim uslovima

1
390

LUČANI – Uz koordinaciju organizacije Crvenog krsta u Lučanima, u preduzeću “Milan Blagojević-Namenska” sprovedena je akcija dobrovoljnog davanja krvi, a za četiri sata prikupljeno 84 jedinice.

U skladu sa zdravstvenim uputstvima u uslovima aktuelne epidemiološke situacije, vanredna akcija je sprovedena u prostorijama preduzeća, a nosilac aktivnosti bio je Institut za transfuziologiju i hemobiologiju pri Vojnomedicinskoj akademiji.

Prema navodima predstavnika Sindikalne organizacije najvećeg lučanskog kolektiva, dobrovoljno davanje krvi je tradicija među radnicima i u toku godine u preduzeću “Milan Blagojević-Namenska” sprovedi se devet akcija koje su utvrđene godišnjim kalendarom.

Od ukupnog broja aktivnosti, krv prikupljena iz tri akcije koristi se za potrebe pacijenata koji se leče na VMA, dok je u ostalim akcijama nosilac aktivnosti Zavod za transfuziju krvi Kragujevac.

U cilju sprovođenja što uspešnije akcije, davaoci koji su planirali da učestvuju u avgustovskoj akciji bilo je potrebno da se posredstvom Sindikalne organizacije prijave dva do tri dana ranije, kako bi bile obezbeđene dovoljne količine potrebnih reagenasa.

Prema preporuci lekara, zbog posmatranja opšteg stanja davalaca, uz mere predostrožnosti, već posle prvog minuta davanja krvi zaštitni predmeti davalaca su bili odloženi.

Svesni smo značaja kolektivne solidarnosti u humanitarnim akcijama koje znače spasavanje nečijeg života i bez obzira na pandemijske okolnosti zaposleni se rado odazivaju – poručuju iz Sindikalne organizacije “Milan Blagojević-Namenska” u Lučanima.

Izvor: MNA

Prethodni članakIzvinjenje Ivice Dačića
Sledeći članakMirniji dan u čačanskoj bolnici, za 24 sata tri prijema na kovid odeljenje

1 KOMENTAR

OSTAVITE ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here