Radoš Milovanović, uprkos sudskom procesu i godinama, ponovo direktor “MB Namenske“ u Lučanima

12
2329
Radoš Milovanović; foto: Vojska Srbije/Promo

LUČANI – Direktor fabrike „Milan Blagojević – Namenska“ u Lučanima Radoš Milovanović ponovo je postavljen na čelno mesto tog preduzeća, uprkos sudskom procesu koji se vodi protiv njega zbog sumnje da je odgovoran za teško krivično delo protiv opšte sigurnosti i činjenici da ima 77 godina.

Nadzorni odbor ovog preduzeća doneo je 3. jula odluku o izboru i imenovanju Milovanovića na mesto direktora na osnovu konkursa objavljenog u Politici 19. maja 2020, navodi se u dopisu tog odbora u koji je N1 imao uvid.

U Osnovnom sudu u Ivanjici u toku je sudski postupak protiv direktora vojne fabrike u Lučanima Milovanovića i još dvojice rukovodilaca fabrike.

Protiv njih je nadležno tužilaštvo podnelo tužbu zbog sumnje da su izvršili teško krivično delo protiv opšte sigurnosti i izazivanje opasnosti neobezbeđivanjem mera zaštite na radu, 14. juna 2017. godine, kada se u fabrici dogodila eksplozije baruta u kojoj su poginuli radnici Milomir Milivojević i Milojko Ignjatović.

Za to delo je zaprećena kazna od jedne do osam godina zatvora.

To suđenje nastavljeno je 11. juna, kada se na ročištu Milovan Milivojević, otac Milomira nastradalog radnika Namenske iz Lučana, verbalno sukobio sa s Milovanovićem, nakon što je on navodno vređao njegovu ćerku.

Milovanović je ranije privatno tužio Milovana i Mirijanu Milivojević zbog „uvreda“ koje su mu naneli u javnim nastupima, ali je Viši sud u Čačku u tom slučaju doneo oslobađajuće presude za oca i sestru nastradalog radnika u vojnoj fabrici „Milan Blagojević – Namenska“ u Lučanima.

Direktor fabrike u Lučanima tužio je oca nastradalog radnika Milovana Milivojevića zbog navodne uvrede koju je Milivojević na njegov račun izneo u emisiji „Život priča“, emitovanoj na TV Prva polovinom marta 2018. godine. Milovanović je tužio i sestru nastradalog radnika, Mirjanu Milivojević, za „uvrede“ koje mu je nanela u u otvorenom pismu predsedniku Srbije Aleksandru Vučiću.

Izvor: N1

Prethodni članakKon: Rezultati novih mera za desetak dana, nije isključen policijski čas
Sledeći članakOd 1. septembra u Srbiji poskupljuje struja

12 KOMENTARA

  1. Dok starac odgovara državi i uplaćuje na njihov račun koliko mu zatraže bice direktor, ako se suprotstavi i završne slavinu ode on u zaborav. Zato ga i država drzi sto im daje koliko god im zatreba. E moji mladi kad cete vi dobiti posao kad vidite grobari rade i zauzimaju vasa mesta! Srele

      • Da. Ali pre 12 ili 15 godina nije imao 76 vec za navedeni broj toliko manje godina. Za par godina moze da postane dementan pa da ne zna da li je posao ili dosao. Tada ce doci profesionalni direktor kum Petrovic. Posle Elektro Mreza, Krusika i Zastava Oruzja na red ce doci i Milan Blagojevic. Srecno.

  2. Kakvo smo mi demokratija, najbolje dokazuje cinjenica da rok trajanja politicara i partijskih direktora prestaje jedino smrcu. Neverovatno, ali kod nas je demokratija zloupotrebljena, izigrana od partija, njihovih zakona i procedura, tako da jedino preostaje da se iselite ili naviknete. Mozda bi prevrat na kratko doneo nesto novo, ali znajuci da su to sve partije i ljudi iznikli iz KP, nema tu istinskog preobrazaja. Zato prvo demontaza UDBE i otvaranje arhiva, dosijea agenata, mora se znati ko je i sta radio za komunisticki rezim. To su uradile uspesne zemlje istocne Evrope, pa cemo morati i mi.

  3. Ima li kraja ovom bahatom i svirepom coveku? Ima li pravde u zemlji Srbiji? Cemu se nada i on i svi njegovi podrepasi koji su dazili u Ivanjicu da ga podrze?

  4. Blago Lučanima što imaju ovako poštenog i blagorodnog čoeka. Kad nekoga hoće šara u životu. Moraju ga klonirati bar u jednom primerku. Da imaju rezervu kad im Radoš zanemaren.

  5. Ljudi, jel moguce da nema neki covek od 50ak godina da preuzme ovo sa vodi. Ne znam zasto se i predstavnuci sns ne pobune. Dosta je vise, stvarno.

OSTAVITE ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here