Rajaković: Kića i Željko su svetske, a Radmilo Mišović legenda Čačka

4
583

ČAČAK – Trener NBA ekipe Toronto Reptors, Čačanin Darko Rajaković, u intervjuu “Sportskom žurnalu“ govorio je o čačanskoj košarci i legendama tog sporta u gradu na Moravi.

Čačani mogu da budu ponosni – imaju jednog od najboljih košarkaša Evrope svih vremena, najboljeg evropskog trenera, sad i trenera NBA ekipe, brojne vrhunske košarkaše. Kako objašnjavate fenomen vašeg grada?

Košarka u Čačku je izuzetno bitna. Sećam se kad sam kao dete prvi put, sa nekih šest, sedam godina ušao na utakmicu u Halu kraj Morave i gledao Šarančića i društvo koji su tada igrali u Borcu, tog trenutka sam se zaljubio u košarku. Dovoljno je da čujete kako ljudi u Čačku pričaju o košarci, koliko ljubavi ima prema tom sportu – to nisam video na drugim mestima. Navijači se odlično razumeju u košarku i velika su podrška ekipu, Borac ima fantastičnu tradiciju i ponovo je u Jadranskoj ligi gde mu je i mesto. Moramo da se trudimo da očuvamo tu tradiciju i da izniknu neki novi igrači, treneri i funkcioneri… Da, Čačak je stvarno posebno mesto za košarku i ima specijalno mesto u mom srcu.

Lakše je postati legenda van Čačka nego u njemu. Dragan Kićanović i Željko Obradović su svetski priznati, ali su u Čačku iza Radmila Mišovića?

Moje lično mišljenje je da Čačak ima jednu legendu. Ostale legende koje dolaze iz našeg grada su evropske i svetske. To je Radmilo Mišović koji je institucija za sebe. Kad pričam sa nekim mladim igračima i ljudima u Americi da je tu bio igrač koji je u proseku davao 42 poena po utakmici u vreme kad nije bilo linije za tri poena, jednostavno ne mogu da veruju. Radmilo je vrlo, vrlo specifičan, fantastičan čovek i velika legenda. Željko i Kića su napravili svetske karijere. Nekako pripadaju Srbiji, Evropi i celom svetu, ali Radmilo pripada samo Čačku – naveo je Rajaković.

Izvor: Sportski žurnal

Prethodni članakBisenić: “Čačak je naš“ se izvinjava sugrađanima zbog negativnih stvari na protestu u petak
Sledeći članakEminentni stručnjaci ordiniraju u Park Poliklinici

4 KOMENTARA

  1. Djvna je ta čačanska košarka i njene legende! Puno poštovanje!
    Ipak, po nekada, pomenite i druge Čačane koji su svetski vrh u mnogo čemu, nauci, književnosti, umetnosti. Kobstantna je tema košarka! Oni koji su slabije informisani mogu pomisliti da samo dobacujemo loptu u Čačku!

  2. Polako brate… Kad pocnu ovi strucnjaci da te pljuju kao i Jokaru!!! Mnogo smo pogan neki narod da je to za neverovati!!!

OSTAVITE ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here