Restrikcije vode u Čačku ukoliko ne bude obilnijih padavina

3
1896

ČAČAK – Javno preduzeće (JP) za vodonsadevanje “Rzav“ u Arilju najavilo je da će za pet do šest dana uvesti restrikcije vode za potrošače u svih pet gradova koji se sa tog vodosistema snabdevaju vodom, ukoliko ne bude većih kišnih padavina.

Direktor “Rzava“ Zoran Barać rekao je novinarima da je trenutni protok vode na brani u Arilju 1.900 litara u sekundi, a restrikcije će početi kada on padne na 1.400 litara.

Kada se to dogodi mi ćemo biti prinudjeni da počnemo sa umanjenjem isporuke vode našim korisnicima jer 600 litara je biološki minimum koji se mora puštati kako se ne bi ugrozio živi svet. Kako nivo vode opada od 70 do 100 litara u toku 24 časa, realno je očekivati da se sa restrukcijama počne za pet do šest dana – rekao je Barać.

Na vodosistem “Rzav“ priključeni su Arilje, Požega, Lučani, Čačak i Gornji Milanovac, koji imaju ukupno oko 300.000 potrošača.

Izvor: Beta

Prethodni članakObavezno nošenje zaštitnih maski za sve koji dolaze u čačansku bolnicu
Sledeći članakTrojica košarkaša Borca jurišaju na medalju na U18 Evropskom prvenstvu u Turskoj

3 KOMENTARA

  1. Rade li na Alternativi Čačak, Gm u vezi vodosnadbevanja???30godina se crpi Rzav.Toliko iZvora u okolini otice voda niko nista nepreduzima.Ovcar Banja,Trepca,Trnavsko i Atenicko vrelo,Micinska Cesma.Najbolje sacekajte da Rzav presusi pa onda trazite alternativu.

  2. Imale smo lično svoju voda sa izvora,dovedenu pre oko 55 god,dva bunara,stara oko 60 god.,sve nam to nasilno,nezakonski ote čačanska sudija,kako radila,tako joj BOG dao!!!

OSTAVITE ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here