“Rock opera“ u Čačku: Spoj klasike i žestokog rokenrola

0
1455

ČAČAK – Na Gradskom trgu u Čačku u petak, 1. septembra od 22 sata, biće upriličen svojevrsni muzički spektakl “Rock opera“, koji spaja žestoki rokenrol zvuk i klasičnu muziku.

Čačanska publika imaće jedinstvenu priliku da uživa u spoju energije i virtuoznosti na klasičnim instrumentima.

“Rock opera“ u svoj program uvrstila je 22 numere najvećih hitova svetski poznatih rok grupa i muzičara. Tako će se uz zvuke simfonijske muzike pod dirigentskom palicom Fedora Vrtočnika, u jedinstvenim aranžmanima, interpretaciji i muziciranju, čuti legendarne rok pesme uz koje su odrasle generacije od 70-ih do danas. “Light My Fire“, “Somebody to love“, “Purple Rain“, “Tush“ delić su svetski poznatih hitova koji će biti predstavljeni u autentičnim aranžmanima. Baš zbog ove muzičke raznovrsnosti koja uključuje različite ukuse, dirigent Fedor Vrtačnik kaže da je koncept ovog muzičkog spektakla podjednako pristupačan za sve generacije.

“Rock operu“ čine 50 muzičara na sceni, među kojima su članovi hora i orkestra Srpskog narodnog pozorišta iz Novog Sada, Novosadski Big Band, a kao vokalni solisti nastupaju Jana Šušteršič, Bojana Stamenov, Zoran Šandorov, Mattia Zanatta, Nikola Mijić i članovi hora opere iz Novog Sada.

Ovaj jedinstven nastup je poklon gradu u okviru obeležavanja 20 godina od osnivanja kompanije Del Systems uz podršku Gradske uprave grada Čačka.

“Rock opera“ će biti izvedena nakon koncerta legendarnog gitariste Vlatka Stefanovskog, čiji nastup na Gradskom trgu počinje u 20 sati.

Izvor. Morava info

Prethodni članakSvinjetina će poskupljivati na nedeljnom nivou, a sa njom i druge vrste mesa
Sledeći članakOtvaranje izložbe fotografija “Unguided Journey“

OSTAVITE ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here