Ruski lanac marketa stiže u Srbiju, otvaraju više od 100 prodavnica

0
1877

Ruski prehrambeni lanac “Mere“ ulazi na srpsko maloprodajno tržište, saznaje portal Retail Serbia.

Foto: Getty Images/Jens Šleter

Srpsko tržište će uskoro postati bogatije za novi lanac diskont marketa prehrambenog tipa.

Ruska trgovačka kompanija “Mere“ ulazi u Srbiju i planra da postane jedan od najvećih lanaca na našem tržištu.

“Mere“ je pridružnica ruske Torgservis grupe, osnovane 2009. godine koja trenutno posluje na više od 800 lokacija širom Rusije pod brendom Svetofor i treći je po veličini lanac iza trgovačkih kompanija X5 i Magnit.

Do sada smo otvorili 1.5000 diskont marketa i poslujemo u 10 zemalja. Došlo je vreme da proširimo svoje poslovanje i na srpsko tržište sa bar 100 marketa i prosečnom površinom od oko 1.000 kvadrata. Planiramo da radimo direktno sa proizvođačima, pod strogom kontrolom kvaliteta i niskom trgovačko maržom. Naše cene će biti za 20 odsto niže od prosečih. Kupci u “Mere“ marketima su ljudi koji vode računa o svom novcu i vremenu, sa prosečnim i nižim primanjima – istakli su iz filijale ruske kompanije u Srbiji.

“Mere“ je ulaskom na nemačko tržište bio prinuđen da zbog velike potražnje i nestašice robe na zalihama privremeno zatvori svoje prodavnice. U našem regionu kompanija poseduje diskont markete u Rumuniji, a u ponudi ruskog diskontera prisutni si i neki srpski proizvodi.

Kompanija planira da pored Srbije, svoje poslovanje proširi i na tržište Grčke. Diskonti “Mere“ prostiru se na površinama od 800 do 1.200 kvadrata i nude od 1.500 do 2.000 raznovrsnih artikala.

Izvor: Retailserbia

Prethodni članakOmladinci i kadeti Borca 1926 uspešni na startu nove sezone
Sledeći članakMiran vikend u kovid paviljonima čačanske bolnice

OSTAVITE ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here