Ružić: Isključen produžetak raspusta, sutra konačna odluka o modelu nastave

2
574

Ministar prosvete Branko Ružić izjavio je da je isključen produžetak školskog raspusta zbog pogoršane epidemiološke situacije i da se o tome nije ni raspravljalo tokom današnjeg sastanka Tima za škole i medicinskog dela Kriznog štaba.

On je naveo da će konačna odluka kako će đaci pohađati nastavu sledeće nedelje biti objavljena u četvrtak.

Nema produženja raspusta, niti je to bilo u vizuri niti smo tako razmišljali o ovom problemu – kazao je Ružić u emisiji “Pravi ugao“ na Radio-televiziji Vojvodine.

Ministar je naglasio da škole nisu i neće biti mesto u kojem dolazi do širenja koronavirusa, “pre svega zahvaljujući nastavnom i vannastavnom kadru, disciplinovanoj deci i roditeljima sa razumevanjem“.

On je naveo da Tim za škole, koji je danas zasedeo, još nije doneo konačnu odluku, ali je dodao da će đaci od prvog do petog razreda nastavu sigurno pratiti u školama, a da će se za učenike od petog do osmog razreda sutra znati koji će razredi nastavu pohađati kombinovanim modelom, onlajn i u učionicama.

Izvor: Morava info

Prethodni članakDvanaestogodišnji Pavle Mečanin prvi doplivao do zaleđenog krsta
Sledeći članakPredstava “Crvena“ uskoro u Domu kulture

2 KOMENTARA

  1. Nisam siguran bas da je ovo pametna odluka da najmladji idu ponovo u skolske klupe dok broj zarazenih iz dana u dan raste. Nista nama nece pomoci ni maske, ni fizicka distanca ni kao sto vidim po prodavnicama neke ruske fotokataliticke preciscivace vazduha, boce sa alkoholom i dezinfekcionim sredstvima dokle god se mi kao narod ponasamo jako neodgovorno, kako prema sebi tako i prema drugima.

OSTAVITE ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here