Ružić: Razmišlja se o uvođenju onlajn nastave na jednu ili dve nedelje

6
730
Foto: MNA/Novak Lukić

Ministar prosvete Branko Ružić izjavio je danas u Nišu da će u četvrtak razgovarati sa predstavnicima zdravstvenog dela Kriznog štaba.

Kako je rekao, razgovaraće o tome da li će biti potrebno uvođenje onlajn nastave u školama na jednu ili dve nedelje.

Prema Ružićevim rečima, o tome će se sutra razgovarati i u Ministarstvu zdravlja, ali i ukoliko dođe do uvođenja onlajn nastave, to se neće odnositi na predškolske ustanove, učenike od prvog do četvrtog razreda osnovne škole, možda ni na peti i šesti razred.

Svakako će reč struke biti ona koja će opredeljivati buduće modele koje ćemo primenjivati u Srbiji, ali odgovorno tvrdim da virus ne dolazi iz škola. Jasno je da virus isključivo dobijamo spolja – rekao je Ružić novinarima na obeležavanju 50 godina rada Filozofskog fakulteta u Nišu.

Kako je kazao, svi podaci govore da je procenat zaraženih u školama oko 1,5 odsto.

Ove nedelje imamo četiri jedinice lokalne samouprave sa kombinovanom nastavom, prethodne nedelje bile su tri. Druge nedelje u septembru oko 27 škola je bilo sa kombinovanim modelom, a tri jedinice lokalne samouprave su imale potpunu onlajn nastavu – naglasio je Ružić.

On je izjavio da je, kada je o zaposlenima u prosveti reč, najveći procenat vakcinisanih na fakultetima, preko 62 odsto, a prosečan procenat vakcinisanih je oko 50 odsto.

Prosečni procenat vakcinisanih, dodao je, svakako nije na zadovoljavajućem nivou, ali predstavlja refleksiju stanja u opštoj populaciji.

Minstarstvo nije u poziciji da predlaže bilo šta što je obavezujuće. Ustav je jasno definisao tu sferu ljudskih prava i mislim da sa tog aspekta niti jedno ministarstvo nije u toj poziciji, ali jeste u poziciji da apeluje na ljude da se vakcinišu – rekao je Ružić.

On je kazao da se nada da će zeleni ili kovid sertifikati dati rezultat u najskorijem roku i da će pokazati da je moguće motivisati građane, pre svega mlađe, da se opredele za vakcinaciju.

Izvor: Beta

Prethodni članakTaksisti pozlilo za volanom, udario u banderu i preminuo
Sledeći članakJunior Borca Dejan Cogoljević treći na “Vojvodina race“ u Šidu

6 KOMENTARA

  1. E jesi se Lela nalupetala sve ovo vreme. Ne znam da li ima neka datoteka gde se kanališu ovi komentari pa da se, kad sve ovo prođe, izda neka brošura. Samo tvojih. Bilo bi interesantno.

  2. Pa šta što su hale otvorene? Neka je sve otvoreno ja neću ići dok se situacija ne smiri. A gde idem nosim masku, držim distancu. Dovoljno znam šta je najbitnije. A kao prvo, vakcinisan sam. Tako rade posvećeni ljudi. Situacija je teška i svi moramo dati sve od sebe da pomognemo.

OSTAVITE ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here