Ružić: Što se mene tiče, raspust počinje 31. decembra

3
433

Ministar prosvete Branko Ružić izjavio je da, za sada, 31. decembar ostaje datum početka zimskog raspusta ali i da su moguća „prilagođavanja“.

Komentarišući izjave lekara iz Kriznog štaba o potrebi pomeranja početka raspusta na sredinu decembra, Ružić je apelovao da se odluke o tome ne donose u medijima već na sednici štaba.

Zimski raspust u Srbiji počinje 31. decembra i završava se 24. januara, s tim što u Vojvodini počinje 24. decembra. To piše u našem kalendaru. Što se mene tiče, raspust počinje kada sam rekao, mada se možemo prilagoditi – kazao je ministar za televiziju Pink.

Ružić je kazao da je procena lekara iz Kriznog štaba veoma važna u donošenju konačne odluke o početku raspusta ali i dodao da učenike treba oceniti i završiti prvo polugodište.

Stoji konstatacija lekara da u drugoj polovini decembra imamo slave ali imaćemo ih i u januaru. Možemo da razgovaramo na tu temu na sednici Kriznog štaba ali je mnogo važnije kako ćemo primenjivati epidemiološke mere tokom raspusta – naveo je ministar.

Izvor: Beta

Prethodni članakPonovo trocifren broj novozaraženih u Moravičkom okrugu
Sledeći članakLjiljana Marić, psiholog ŠOSO “1. novembar“: Mlade uvek treba podsećati na pojmove tolerancija, humanost i solidarnost

3 KOMENTARA

    • Ne uči vam ovaj decu nego ovi što su diplomirali, kao i mi ostali, onda uzjahali državno magare, predaju u školi, pa dignli nos kao da su akademici. Oni su adresa. I da im stavimo do znanja da im ona mantra kako oni ne mogu da vaspitaju i uče decu ne prolazi. Zaboga to vam je posao, neradnici! Ako dete ide u drugu smenu a mi radimo od 7 do 15, ono je do 19:00 u školi. Dok se vrati kući već je 19:30- 20:00. Ako ide na spavanje oko pola 11 mi sa decom provodimo efektivno 2 ili 2 i po sata dnevno, dok su oni sa njima 7 sati dnevno. Ko bi trebalo u tom slučaju da uloži više truda oko vaspitanj dece?

      • Kao da su akademci??? Vidi se koliko se razumete šta je akademik.
        Ma da, kad je bilo da roditelji vaspitavaju decu??? Kako Vas nije sramota da tako nešto i pomislite, a ne izgovorite?

OSTAVITE ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here