Škola u Bresnici ima novu kuhinju i fiskulturnu salu

15
1047

ČAČAK – U Osnovnoj školi “Đeneral Marko Đ. Katanić“ u Bresnici u utorak je svečano otvoren višenamenski objekat sa kuhinjskom menzom i fiskulturnom salom.

U zgradi površine nešto više od 700 metara malazi se fiskulturna sala sa svlačionicama i sanitarnim blokom, kao i menza sa kuhinjom. Vrednost investicije je oko 40 miliona dinara.

Vlada Republike Srbije učestvovala je, preko Ministarstva privrede, sa oko 12.500.000, dok je ostatak novca, nešto više od 27 miliona dinara, obezbeđen iz budžeta Grada Čačka.

Veliko je zadovoljstvo što ova seoska škola, nakon 40 godina, dobija novu trpezariju, a fiskulturnu salu prvi put. Najviše smo to uradili zbog mališana, a njih skoro stotinu pohađa ovu školu. Nakon neodgovornog izvođača, sa kojim smo, kao što znate, raskinuli ugovor, ubrzali smo proces izgradnje sa drugim izvođačem i završili ono što smo planirali. U ovoj školi biće rekonstruisan krov i urađena kompletna izolacija već sledeće godine, a nama kao Gradu ostaje da uradimo fiskulturniu salu u osnovnoj školi u Trnavi, i tada će sve matične škole na teritoriji grada Čačka biti opremljene fiskulturnim salama – izjavio je gradonačelnik Todorović.

Direktor OŠ “Đeneral Marko Đ. Katanić“ Dragiša Nešković izrazio je veliku zahvalnost lokalnom rukovodstvu, za ovaj, kako je rekao, velik dan za Bresnicu.

Konačno imamo priliku da decu služimo hranom proizvedenom u našoj kuhinji. Do sada se nastava fizičkog vaspitanja izvodila u staroj školi, a sada se ovim objektima svrstavamo u jednu od najmodernijih seoskih škola – naveo je Nešković.

Osnovnu školu “Đeneral Marko Đ. Katanić“ u Bresnici pohađa 91 učenik, a škola ima 28 zaposlenih.

Izvor: Morava info

Prethodni članakČačanin dobio 105.000 evra u igri Loto džoker
Sledeći članakŠipetić (Dveri): Pozivam Miluna Todorovića na TV duel

15 KOMENTARA

 1. U svim skolama u gradu, prigradskim naseljima i selima treba otvoriti kuhinje. I to pod hitno. Da nam se deca zdravije hrane. A ne u pekarama I objektima brze hrane. Da se pretplate. A ne da dzeparac trose za sve drugu mesto hrane.

  • Slazem se Nikola. Ako treba sprovesti I neki mesni referendum. Sve je bolje od ulicne hrane. Tako je bilio u moje Titovo vreme. Sve je bilo organizovano. A bilo je vise ucenika.

  • Kako misliš da se ekipa ugradi a da bude jeftino i kvalitetno. Ne može to tako. I ovu salu i kuhinju rade 4,5 godina a Milun je najavio otvaranje pred prošle izbore. I još imaju obraza da ovako otvaraju a lažu.

 2. Za 50 miliona evra koliko godisnje grad Cacak potrosi kroz budjet mogao se put od Cacka pozlatiti pa i fiskulturna sala. Gde taj silni novac potrose i tako vec godinama?

   • Napredni botu, gde potrosite 50 miliona evra godisnje? 21.12.2021 izjava Miluna Todorovica. Todorović: Budžet Čačka za 2022. godinu 54 miliona evra

    • To uopšte nisu velike pare za jedan grad na godišnjem nivou. Treba davati plate zaposlenima u javnim službama i ustanovama. Koliko samo vaspitačica ima u Čačku. Jesi li ikada razmišljao o tome ili samo lupetaš iz Holandije. Pa onda investicije, socijalna davanja, finansiranje kulture itd. Ali moraš da imaš mozak da bi to shvatio. A ti sa osam razreda osnovne škole i kriminalnom prošlošću prosto nemaš kapacitet da to shvatiš.

     • Da li ce neko vama iz SNS kanalizacije i organizacije stati na put.
      Zna li se datum kada ce prestati vredjanje ovog naroda ?

  • Upoznao sam Dragisu direktora OS u Bresnici .
   Radi se o divnom i skolovanom coveku, koji verovatno ne moze da veruje ko mu otvara djacku kuhinju.
   2012 gidine je napravljen prost sistem da glup pametnim upravlja.
   Pozdrav za direktora Dragisu

  • Samo prebroj na koliko si vesti objavio isti komentar. Ako si dovoljno pametan, shvatićeš gde su pare potrošene. Bolje pitaj, gde su prethodni trošili budžet grada, kada se ništa nije radilo

 3. I ovaj balon ste pravili 5-6 godina, poduhvat, nema šta. Znate li šta je u dvadeset prvom veku imati kuhinju u školi, to je podvig. Da nije tužno bilo bi smešno.

  • Da li je moguce, da si toliko jadan? Ne bih ti bio u kozi. Tako pakosnoj. Svakako zelim da cestitam svima u lancu koji su ucestvovali u ovom poslu. I u svim poslovica oko dece. A ovo je dobar put. Da nam deca budu ZDRAVA.

OSTAVITE ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here