Sledeće sedmice počinje “Etnofest“, organizatori očekuju 10.000 posetilaca

0
1500

ČAČAK – Međunarodni festival folklora “Etnofest“, šesti po redu , održaće se od 21. do 25. jula na Gradskom trgu u Čačku.

“Etnofest“ je jedna od najznačajnijih manifestacija u organizaciji Turističke organizacije Čačka, koja okuplja veliki broj stranih i domaćih kulturno umetničkih društava i posetilaca. Na ovogodišnjem festivalu učestvuju ansambli sa čak tri kontinenta, a iz četiri zemlje: Meksika, Kolumbije, Amerike i Mađarske.

Za festival vlada veliko interesovanje i očekujemo da će broj posetilaca znatno prevazići prethodne godine i dostići broj do 10 hiljada ljubitelja svetske kulturne baštine – navode iz TOČ.

U četvrtak, 21. jula od 17 časova, će biti postavljena “Etnofest izložba starih zanata i domaće radinosti“, a od 21.00 čas festival će otvoriti Dejan Petrović i Big bend. Koncert će biti najava početka manifestacije “Kulturno leto“.

Sve to, pratiće izložbe i prvi “Letnji sajam turizma u Čačku“ na kome će se prestaviti 15 turističkih regionalnih i lokalnih organizacija. Takođe, učesnici festivala će imati organizovane nastupe za naše najmlađe sugrađane u dve predškolske ustanove “Radost“ i “Moje detinjstvo, kao i u Banji Gornja Trepča i na Saboru frulaša u Prislonici. Ovom prilikom pozivamo sve naše sugrađane da u što većem broju posete manifestaciju i uživaju u programskom sadržaju – poručuju iz Turističke organizacije Čačka.

Prethodni članakMinistrastvo nagradilo učenike OŠ “Ratko Mitrović“ jer su pomogli sugrađanki kojoj je pozlilo na ulici
Sledeći članakZaustavljeno curenje gasa u Moravskoj ulici, nema više opasnosti

OSTAVITE ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here