SOČ o kraju školske godine: Zašto prekidamo redovnu nastavu, niko nas nije konsultovao

10
1429

ČAČAK – Gradski odbor Sindikata obrazovanja Čačka (SOČ) oglasio se povodom odluke Vlade da se nastava u osnovnim i srednjim školama okonča 6. juna.

Saopštenje prenosimo u celosti:

Sindikat obrazovanja Čačak izražava nezadovoljstvo odlukom Vlade Republike Srbije kojom se za sve učenike osnovnih i srednjih škola drugo polugodište završava 6. juna. Nakon svih tragičnih dešavanja, u trenutku kada je pred nama najzahtevniji deo školske godine, zaključivanje ocena, završni ispiti, upis u srednje škole i fakultete, kada imamo v.d. ministra, Vlada donosi odluku kojom se unosi dodatna konfuzija i haos u već uzdrmani prosvetni sistem.

Kome je ovakvo rešenje u interesu? Učenicima, koji će umesto da poslednje dve nedelje imaju priliku da poprave uspeh biti „na ulici“, kako to reče Školska uprava u Čačku posle tragedije u Ribnikaru? Nastavnicima, koji treba naprečac da zaključe ocene, a nakon toga osmišljavaju aktivnosti i čekaju da li će se neko od učenika pojaviti u školi? Roditeljima, koji su kao i mi dodatno revoltirani i zbunjeni ovakvim načinom završetka školske godine? Da li je neko iz Vlade konsultovao prosvetne radnike ili roditelje prilikom donošenja ovakve odluke?

Dopis ministarstva, kao i obično nedorečen, nejasan i može da se tumači na različite načine, kaže da se realizuju dopunska, dodatna nastava, škole u prirodi… Zašto onda prekidamo redovnu nastavu?

Svesni da, kao i svaki prethodni put, nećemo dobiti odgovore na ova pitanja od onih koji te odgovore treba da daju, pozivamo roditelje naših učenika i celokupnu javnost da podrže prosvetne radnike u borbi za bolji obrazovni sistem i budućnost naše dece.

Gradski odbor SOČ

Prethodni članakDr Zoran Antonović: Čačak zaslužuje Muzej košarke, imamo prava na tu vrstu sećanja
Sledeći članakO stanodavcima i zakupcima: Zašto je ugovor bitan i šta sve treba da sadrži?

10 KOMENTARA

 1. Au ala su se digli botovi u najveći stepen borbene gotovosti. Pa botovi da vi rečem. Prosvetari još jedini imaju malo nešto pršljenova da je ostalo povezano, pa imaju sindikat i bore se da to malo kičme sačuvaju. Time vašoj deci daju najvažniju lekciju. Nemojte biti kao vaši roditelji bezkičmenjaci i zavlačiti se u tuđe guzice ili pustiti gore od vas da ve gaze. A vi pustite prosvetare da rade svoj pos’o, gledajte zadruge, tucite žene i branite svoju decu do granice imbecilnosti da kompenzujete sav svoj nemar prema istoj toj deci.

 2. Zašto se iz SOČ-a niste javili po pitanju naše dece na Kosovu.
  Gde se naša deca ranjavaju,gde se puca na naš narod,gde imate ranjenog kome se bore za život.
  To Vas nije briga.
  Da smo ovo mi uradili albancima već bi bili do Beograda.
  Izdajte maliciozna saopšenje gde se obaćate naše narodu kao “glupom“i “primitivnom“
  Ja sam da dodje nova vlast i da Vas potera,i mnoge istera jer ste “slatkog“hleba najeli za ovih 20 godina.
  Sa Vašim neradom i obajšnjenima da Vam je za sve drugi kriv.

 3. Bolje da ćutiš, da ništa ne kažeš. Da imaš 3 školarca, tinejdžera, i da im objasniš da uluca nije škola i zašto su prosvetari na njoj video bi šta to znači. Dok su oni na ulicama, značii ne rade, ja moram da plaćan privatne časove jer mi je stalo do obrazovanja moje dece, da budu vaspitani a ne da budu divljaci kakvim ih prave dotična gospoda. Dok sam živ boriću se protiv
  ulice,besa,nekulture. Ovo je moj jedini načun da iskažem svoje nezadovoljstvo. Neka ga shvati kako ko hoće.

 4. Bas ce neko vas nešto da pita…tesko vam palo što se ne ide u skole…eto vam ga novi predsednik pa nek reši situaciju naravno uz pomoć GO hahaha

 5. Podrška SOČ-u i svim prosvetnim radnicima koji žele da regularno završe školsku godinu i protive se zlotvorima i stranim slugama na vlasti.

OSTAVITE ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here