Srušena “Montana“, lokacija se priprema za gradnju zatvorenog bazena

25
5656

ČAČAK – Pre dva dana počelo je rušenje kafea “Montana“ i još nekoliko objekata u neposrednoj okolini, što je uvod u pripremu lokacije na kojoj bi trebalo da se gradi zatvoreni bazen u Čačku.

Kako je portalu Morava info rečeno u Gradskoj upravi, vlasnicima objekata i zemljišta na toj lokaciji isplaćeno je blizu 22 miliona dinara.

Ono što sledi je parcelizacija ovog dela zemljišta, a onda će biti izvršena i kompletna parcelizacija zemljišta koja je pribavljena u svojinu grada, a nalazi se u krugu Instituta za voćarstvo. Reč je o državnoj zemlji koji je Institut koristio, a koja je sada postala vlasništvo grada i koristiće se za gradnju bazena.

Kako je najavljeno, u narednih nekoliko meseci biće završen građevinski projekat, nakon čega sledi raspisivanje javnog poziva za izvođača radova, a onda i gradnja bazena olimpijskih gabarita.

Očekuje se da radovi počnu na jesen ove ili na proleće naredne godine.

Izvor: Morava info

Prethodni članakKadeti Borca bez trojice standardnih slavili protiv Konstantina
Sledeći članakBorac prokockao 13 razlike, FMP slavio nakon preokreta u drugom poluvremenu

25 KOMENTARA

 1. Samo se pitam kako će biti sledeće školske godine đacima u tri škole na lokaciji tog bazena. Gradilište, prašina i opasnost pod prozorima. Super će biti da se igraju pored dizalica i kranova. A kakva će buka da bude da i ne govorimo. Taman prošla korona i mere pa će da stignu građevinci u komšiluk. Svaka druga lokacija bi bila bolja nego pored škola i parka.

 2. Zašto se taj bazen ne pravi u industrijskoj zoni gde je skoro bio požar? U tom delu nema ništa, i ne mora sve da bude u centru.

 3. A pa sve mora u centar – u Aveniji nema ništa, u Ljubiću koji čini 1/3 grada takodje, na onolikom Keju niti jednog javnog objekta osim vrtića! Što se tiče Instituta kao gradjanin bio bih spreman da prihvatim uzimanje zgrade pod uslovom da im na njihovom imanju u Lugovima naprave objekat i laboratorije za 21.vek!

     • Vi “kaldrmaši“ ste najgori! Samo u selima se sve nalazi u centru, po logici, crkva, škola, zadruga, dom kulture…Da bi se jedan grad razvijao, mora da se decentralizuje, da se i ostala naselja razvijaju, pa će onda nešto da se gradi i malo van centra, pa će neko da kupi stan i tamo, ali ne, sve se skrljalo u centar, pa se posle čudite vi, “kaldrmaši“, što umesto porodičnih kuća niču zgrade od po ko zna koliko stanova. E pa neće niko da živi na ledini! Ali zato bi trebalo da postoji neko ko planira razvoj grada, a ne ovako, samo od izbora do izbora, pa nema veze, pljuni bazen ovde, da se hvalimo da smo napravili nešto prvi put u istoriji, a što će to da urniše centar i da, zbog saobraćaja poništi sve ono što par “uradi“, nema veze. O parkiranju da i ne govorim…Jednom rečju, malograđanština! Nismo grad, izgleda, večito varošica…doduše, sa kaldrmom

     • Taš kao primer bazena zatvorenog tipa? Au, rođače, ode tvoj komentar na mreže.. Hahaha

 4. Izgleda da nije dovoljno što su tu „stesnili“ muzičku školu! Već je otežano doći kolima do dve škole (Tehničke i Muzičke), a i za pešake je rizično. Kad se izgradi taj bazen, biće još gore! Zar nije bilo drugih lokacija, znatno veće površine, npr.kod velike pijace u Ljubiću ili kasarne preko puta bolnice?

 5. Ajd konacno taj bazen…mora biti olimpijski, ipak Cacak nosi status grada. I ne lupetajte gluposti, ne pravi Milun taj bazen, niti bilo koja vlast, pravimo ga mi, to su pare od 1000 poreza koje placamo!(da su Turci bili losi, ne bi ih mi trpeli 500 godina)

 6. Nadam se da ce ovo obecanje za razliku od mnogih biti ispunjeno. U stvari verujem u to. Zatvoreni bazen mora biti prioritet svih prioriteta.

  • Oce li a 10.000 Cacana sta napustilo Cacak od 2012? A 40 miliona evra godisnje koje prodju kroz budjet a niko da kaze gde te pare zavrse…ustvari zna se al svi se boju da kazu..desna ruka levi dzep.

 7. Cacani a kad napravis sprat vise na lokaciji gde je bio bioskop niko te nedira, MT i ekipa oko njega priprema institut za kupovinu..bacio cale MT oko na Institut..sve je ovo u fazi pripreme !

OSTAVITE ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here